-

Van den Broeck gaat Sven Nys achterna in Zuid-Afrika

Van den Broeck gaat Sven Nys achterna in Zuid-Afrika

Van den Broeck sloeg gisteren een praatje met Lotto-ploegleider Marc Sergeant. Foto: BELGA

Jurgen Van den Broeck (34) bezocht gisteren als gast van Vive le Vélo de Tour. Hij stopte onder meer bij de bus van Lotto-Soudal om te praten met Herman Frison, de ploegleider die hem begeleidde toen hij in 2010 en 2012 respectievelijk derde en vierde eindigde in de Tour. “Ik kijk nu heel anders terug op die prestaties”, aldus Van den Broeck. “Ik ben trots op wat ik heb gerealiseerd. Ik weet wat mijn lichaam kon en wat ik er heb uitgehaald. Alleen betaal ik daar nu een prijs voor.”

Van den Broeck stopt na dit seizoen met koersen, Putte-Kappellen wordt zijn laatste koers. In maart volgend jaar gaat hij samen met zijn broer Kurt wel de Cape Epic rijden, een meerdaagse rittenwedstrijd voor mountainbike waar Sven Nys en Sven Vanthourenhout in maart van dit jaar nog aan meededen. “Vorig jaar heeft Joaquim Rodriguez meegedaan en van hem heb ik de gegevens gekregen van de organisator”, zegt Van Den Broeck “Hij heeft toegezegd dat we mogen starten. Ik zal ga dus nog een paar maanden blijven doortrainen.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.