Vlot tickets scoren voor Ed Sheeran in Werchter? Wij geven je vijf tips

Vlot tickets scoren voor Ed Sheeran in Werchter? Wij geven je vijf tips

Ed Sheeran is op 1 juli 2018 te zien op de festivalweide van Werchter. Foto: Photo News

De Britse wereldster Ed Sheeran hoeft maar met zijn ogen te knipperen, en hij verkoopt weer eens een concert uit. Volgend jaar staat de man op 1 juli in het festivalpark in Werchter, en ook dat concert - waarvan de voorverkoop zaterdagvoormiddag om 11 uur van start gaat - zal wellicht in een recordtijd uitverkocht geraken. We lijsten enkele tips op waardoor je meer kans maakt op een ticket.

1. Log op voorhand in op Tickemaster

De ticketverkoop voor Ed Sheeran op de festivalweide van Werchter loopt via de website Ticketmaster. Heb je een ticket gescoord en wil je nadien liever niet te veel tijd verliezen tijdens de afhandeling? Zorg er dan voor dat je én een account hebt op Ticketmaster én op voorhand ingelogd bent. Voor de voorverkoop van start gaat, dus.

2. Hou de tijd in de gaten

Het klinkt onnozel, maar je zet écht maar beter je wekker voor de ticketverkoop. De voorverkoop start op 8 juli om 11 uur stipt. Wees er ook zeker van dat de tijd op je laptop/pc juist staat. Richt je daarvoor op de atoomklok , die gelijk moet lopen met de officiële Belgische tijd (Central European Time). Staat je klok voor die tijd dan ben je te vroeg voor de ticketverkoop, staat je klok te laat... dan kom je misschien te laat voor tickets.

3. Goede internetverbinding en geen tablet/smartphone

Op tijd opgestaan en klaar om tickets te scoren voor je rosse idool? Goed zo! Maar test dan wel eerst of je internetverbinding wel werkt. Kies er bij voorkeur voor om je laptop aan te sluiten op een ethernetkabel, zo ben je zeker dat je wifi-verbinding er niet plots mee ophoudt als je net op ‘bevestigen’ wil klikken. In het ideale scenario boek je je tickets ook niét vanop je tablet of smartphone: de ticket- en betaalmodules werken soms minder goed op mobiele apparaten.

4. Weg met Internet Explorer en randzaken, vernieuw de pagina niet

Wie tickets voor Ed Sheeran wil bestellen, kent de website wellicht al uit het hoofd, maar om zeker te zijn: dit is zaterdag the place to be.

Kies vooral voor de juiste browser om naar de ticketmodule te surfen. Het is een trucje dat al meerdere jaren geldt: kies enkel voor Firefox of Chrome en vooral: vergeet Internet Explorer. Ook kan het interessant zijn om alle randzaken op je computer (e-mail, Facebook, ...) voor één keertje uit te schakelen. Al die snufjes belasten je internetverbinding, met storingen of vertragingen tot gevolg.

Stel dat je in een wachtrij terecht komt? Vernieuw (refresh) dan vooral je internetpagina niet. Het heeft geen zin en zou zelfs dom zijn, want dan mag je weer achteraan aansluiten.

5. Denk na over welke tickets je wil

Iedereen kan maximaal vier tickets kopen. Je kan dus voor jezelf bestellen en ineens boeken voor drie vrienden. De organisatie biedt twee opties aan. Een general admission ticket voor de show kost 75 euro. Een ‘Inner Barrier’ ticket, dat toegang geeft tot het vak net voor het podium, is te koop aan 100 euro per ticket.

Nadat je alle gegevens hebt ingevuld is het tijd om je tickets te betalen. Leg je banklezer en bankkaart maar in de buurt, zodat je zeker bent dat de tickets direct de jouwe zijn!

Vlot tickets scoren voor Ed Sheeran in Werchter? Wij geven je vijf tips
Foto: Photo News
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees