Daarom kwam Stan Van Samang zaterdag gewoon met de fiets naar Werchter Boutique

Daarom kwam Stan Van Samang zaterdag gewoon met de fiets naar Werchter Boutique

Hét beeld van Werchter Boutique: Stan Van Samang die met de fiets op het podium kwam. Foto: DBA

Rotselaar / Leuven -

De Leuvenaar Stan Van Samang speelde zaterdag op Werchter Boutique een thuismatch. Hij was zelfs met de fiets naar de festivalweide gereden, kwam met dat stalen ros ook het podium op en liet zijn Leuvense tongval de vrije loop. “Zaulug!” Het leverde hét beeld van de festivalavond op.

Dat het zijn grote droom was ooit op de planken van Werchter te staan, zullen we geweten hebben. Stanneke, zoals hij zichzelf noemt, verwees er voor, na en tijdens zowat elke song naar: “38 jaar heb ik hiervan gedroomd” of “Dit overtreft mijn stoutste dromen.” Het was in ieder geval gemeend, hij genoot. Fijne band ook, amper op foutjes te betrappen, en een degelijke stem. “Als je niet kan zingen, schreeuw dan. Ik doe dat ook.” Leugenaar. Het maakte hem wel nog sympathieker, applaus alom.

Candy was het eerste meegezongen nummer in de traag op gang trekkende set, The Load, Poison en Scars volgden. O ja, tijdens afsluiter Een Ster maakte de kersverse vader – zijn zoon werd op 30 juni geboren – nog even een videootje voor het nageslacht. “De groeten aan Lenny!”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees