Vijverfestival beleeft zomerse recordeditie

Het publiek genoot opnieuw van optredens in een uniek kader Foto: dhh

Dilbeek -

Het Vijverfestival was net als vorig jaar een enorm succes. Ruim twaalfduizend mensen genoten opnieuw van de gezonde mix van zon, lekker eten en drinken en gevarieerde muziek in een uitzonderlijk kader. De organisatie spreekt van een recordeditie.

Bij mooi weer blijkt het Vijverfestival het tofste evenement in Dilbeek te zijn. Twee podia met een gezonde variatie tussen aanstormend talent en gevestigde waarden, tal van exotische eettentjes en een prachtig uitzicht op het podium dat op de kasteelvijver van Dilbeek staat. En dat allemaal gratis en voor niets: er zijn minder goede redenen om naar een festival af te zakken.

De organisatie mocht dit jaar van een recordeditie spreken. Ruim 12.000 mensen zakten naar het centrum van Dilbeek af. Voor de derde keer op rij was er vrijdagavond al een klein programma. Dat werd een succes, en dat had de organisatie te danken aan André Brasseur. Brasseur, die naast zijn orgel en band ook drumster Isolde Lasoen meebracht, kreeg jong en oud aan het dansen op zijn vrolijke muziek. DJ's Groovz Galore en La Fête en Slip hoefden maar verder te draaien op de unieke sfeer die Brasseur gezet had.

Zaterdagmiddag genoten jonge gezinnen van de activiteiten in het kinderdorp en muziek van jonge talenten zoals ELLE. Nadien werd het tijd voor het serieuzere werk met op het Vijverpodium bands als Portland, Jacle Bow, Clement Peerens Explosition en Tout Va Bien. Op het Zuiden Zindert-podium ging de jeugd uit zijn dak op Merdan Taplak Orkestar. Funky Bompa bracht de zwoele danspasjes naar boven. Eerder op de dag had de Brusselse rapper Zwangere Guy de weide al eens in vuur en vlam gezet met zijn snedige raps. De jongeren gingen vooral uit hun dak toen Zwangere Guy de slogan “Dilbeek, waar Vlamingen thuis zijn” in zijn bindtekst herleidde tot “Dilbeek, waar Vlamingen bruin zijn”. Hilariteit alom. Het dj-collectief Mensch, Erger Je Niet mocht het geslaagde Vijverfestival afsluiten.De organisatoren blikken tevreden terug. “Er was echt gigantisch veel volk en er waren geen noemenswaardige incidenten. Het festival was dit jaar echt een schot in de roos”, zegt woordvoerder Guy Stevens. “We merken ook dat de dingen die we veranderden, echt goed uitpakten bij het publiek. Zo sloegen de foodtrucks, die er voor het eerst bij waren, gigantisch goed aan. Maar ook onze traditionele exotische eettentjes bleven het goed doen. Vrijdag mikten we op een breed publiek en dat was een succes: verschillende generaties genoten samen. Op de komst van André Brasseur kregen we enorm goede reacties, ook van de jongeren. En op zaterdag zaten we ook met een goede mix: van zweverige acts als Portland, wat supermooi is op zo'n unieke locatie, tot het Zuiden Zinder-podium waar iedereen echt kon feesten”, zegt Stevens. Voor het eerst stond Guy Stevens zelf eens op het podium, want hij maakt deel uit van dj-collectief La Fête en Slip. “Dat was echt een zalig gevoel. Eerst was ik enorm nerveus om op ons eigen festival te spelen, maar het was het coolste wat ik ooit gedaan heb.”

Volgend jaar vindt de vijftiende editie van het Vijverfestival plaats. “We voorzien sowieso iets speciaals voor het publiek, maar daar moeten we nog wat over brainstormen”, aldus Stevens.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio