Rock Zottegem lokt 34.300 muziekliefhebbers

Rock Zottegem 2017 is topeditie met 34.300 muziekliefhebbers

Door het mooie weer was het ook buiten de tent bijzonder aangenaam toeven.

Zottegem -

Rock Zottegem 2017 was met 34.300 bezoekers een van de meest succesvolle edities ooit. Het experiment met de derde festivaldag bleek een schot in de roos. “Vinden we voor volgend jaar opnieuw een of twee bands die een extra festivaldag kunnen dragen, dan zal er ook dan een derde festivaldag zijn”, laat organisator Kurt De Loor weten. “En dat hoeven niet per se Nederlandstalige bands te zijn.”

Vrijdag waren er 11.300 bezoekers en zaterdag was met 12.500 helemaal uitverkocht. Zondag scoorde ondanks een uitsluitend Nederlandstalig pop-programma ook goed. Er waren ongeveer 10.500 bezoekers. Nochtans was niet iedereen te vinden voor de derde festivaldag.

Bryan Ferry

Geert Vlaminck (49) en Koen Vaerwijck (50) uit Stekene bijvoorbeeld, trouwe bezoekers en eerder fan van het zwaardere genre. “Die derde dag laten wij met veel plezier aan ons voorbijgaan”, lachten ze zaterdag op de camping terwijl ze uitrustten van een zware nacht op het festivalterrein. “Bryan Ferry was helemaal top. Het is typisch voor Rock Zottegem om iemand als Bryan Ferry te programmeren. Elk jaar hebben ze minstens een steengoede band die je op geen enkel ander festival kan zien.”

Fan van Marco

Ann Postelmans (46) kwam zondag speciaal vanuit Assent in Vlaams-Brabant naar het optreden van Stan van Samang. “Een rit van bijna twee uur, maar dat heb ik er graag voor over. Ik ben een grote fan van Stan en ga naar al zijn optredens. Gisteren ben ik ook naar Werchter geweest.” Iets verderop stond Sonja van Ede (44), grote fan van Marco Borsato. Zij kwam van nog verder, uit Rotterdam. “Ik ben inderdaad een grote fan. Omdat ik zeker wou zijn van het beste plaatsje, stond ik al om 14 uur aan de ingang.”

Drie keer bingo

“Ik denk dat we dik tevreden mogen zijn”, glunderde organisator De Loor zondagavond. “De organisatie was vlekkeloos en zowel vrijdag, zaterdag als zondag was het bingo: veel volk en iedereen tevreden. Dat ook zondag een succes was verbaast mij niet. Het was een gok, maar als je ziet met wat voor een sprekend gemak Stan Van Samang en Marco Borsato een publiek inpakken, dan weet je als organisator dat je de juiste keuze hebt gemaakt.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees