Fit & Gezond

Beautyvlogger denkt dat ze van Aloë Vera smult, maar dan loopt het helemaal mis

Vlogsters die YouTube-filmpjes maken over hun gezonde gewoontes zijn haast niet te tellen, maar de video van de Chinese Ms Zhang (26) valt wel degelijk op in de massa. Zij smult van Aloë Vera terwijl ze de gezondheidsvoordelen van de plant uitlegt. Alleen verwart ze de plant met een andere, giftige soort die er qua uiterlijk heel sterk op lijkt. Het filmpje gaat nu de wereld rond.

De jonge vrouw at geen stukje van het blad van Aloë Vera, wel van de giftige Mexicaanse plantensoort Agave Americana. Na de hap beschrijft ze heel kort de goede smaak, maar het duurt niet lang voordat ze doorheeft dat er iets mis is. Ze merkt dat de smaak plots veel bitterder wordt, haar gelaatsuitdrukking verandert en ze moet haar kijkers noodgedwongen in de steek laten.

Later vertelde de vlogster dat ze blaren en uitslag kreeg. Naar eigen zeggen voelde haar mond verlamd aan en had ze een zeer branderig gevoel in de keel. Ms Zhang moest ook haar maag laten leegpompen om de giftige deeltjes van de plant uit haar lichaam te verwijderen.

De echte bladeren van Aloë Vera zijn niet schadelijk en hebben hoogstens een laxerend effect. Vloggers gebruiken bestanddelen van de plant vaak in hun maaltijden of demonstreren de voordelen ervan op de huid. De Agave-plant daarentegen is enkele een lookalike, maar met zeer verschillende effecten. De gezondheidstoestand van de vrouw die een inschattingsfoutje maakte, is momenteel stabiel.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees