Race tegen de klok: Skatepark moet volledig gebouwd zijn in 18 dagen tijd

Race tegen de klok: Skatepark moet volledig gebouwd zijn in 18 dagen tijd

Het is bouwen geblazen voor deze vier mannen. Foto: djr

Kortrijk -

De aanbesteding voor het skatepark in de nieuwe Urban Sports Hal in Kortrijk kwam laat. Daardoor kreeg Rampaffairz slechts 18 dagen om 450 vierkante meter te bouwen. Tegen 15 juli moet alles af zijn.

Kortrijk Weide is volop in aanbouw. Op het nieuwe stadsdeel prijkt momenteel al het gebouw van het Centrum voor Volwassenonderwijs Miras. De eerste spadesteek voor het ultramoderne zwembad werd in mei gegeven. In de oude NMBS-loodsen zullen op 1 september de eerste klanken door de luidsprekers van fuifzaal Depart knallen.

Ernaast opent dit weekend op 15 juli de Urban Sports Hal, met een freerunning- en een skatepark. De vraag is wel of er effectief zal geskatet kunnen worden.

Race tegen de klok: Skatepark moet volledig gebouwd zijn in 18 dagen tijd
Het freerungedeelte is zo goed als af. Er moet nog één laagje vloer worden gelegd. Foto: djr

Het schepencollege besliste pas op 26 juni – dat is amper twee weken geleden – om de opdracht aan te besteden aan de Waregemse firma Rampaffairz. “Het is inderdaad laat, maar we hebben wat vertraging gehad omdat de offertes zo laat werden ingediend”, zegt schepen van Jeugd Bert Herrewyn (SP.A). “De firma drukt ons op het hart dat het skatepark af zal zijn tegen de afgesproken datum.”

Ervaring zat

Geen sinecure, 450m2 ombouwen tot een speeltuin voor steppers, skateboarders, BMX’ers en inline skaters. Het team van Rampaffairz heeft gelukkig wel al heel wat ervaring. Sinds 2004 bouwt het al skate-installaties voor grote evenementen en wedstrijden.

“In Antwerpen bouwen we een tijdelijk skatepark op een oppervlakte die drie keer zo groot is en dat drie dagen lang, maar wel 20 uur per dag”, zeggen Maarten en David Roose van Rampaffairz. “Voor de Urban Sports Hal hebben we even in ons haar gekrabd, maar het lukt wel. Met vier personen kloppen we uren om het klaar te krijgen. Achteraf gezien was de offerte opstellen lastiger dan de bouw van het park zelf.”

Momenteel ligt het grote kader er, enkel de afwerking volgt nog. 15 juli is er de derde editie van Urban Waves, wanneer ook de grote opening van de Urban Sports Hal plaatsvindt. Van 10 tot 20 uur zijn er demo’s, workshops, initiaties en wedstrijden van allerhande urbans sports. Of er geskatet kan worden, zien we dit weekend. Maar de skater is in Kortrijk nu echt wel verwend.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees