Linda uit ‘Familie’ kritisch tegenover soap: “Een ongeloofwaardige exit, ik was er niet gelukkig mee”

Linda uit ‘Familie’ kritisch tegenover soap: “Een ongeloofwaardige exit, ik was er niet gelukkig mee”

Foto: VTM

Heel wat scenario’s van Vlaamse soaps staan vol van spanningsbogen, intriges en straffe wendingen. Ook wanneer een personage uit de reeks verdwijnt, gebeurt dat niet altijd op een alledaagse manier. Actrice Hilde Van Wesepoel (48), die Linda speelt in ‘Familie’, moet zo na zeventien jaar vaarwel zeggen tegen de serie. “Ik vond mijn exit ongeloofwaardig, ik was er niet gelukkig mee”, geeft ze toe aan Dag Allemaal.

Heel wat fans van ‘Familie’ dachten dat Linda haar koffers zou pakken. En dat namen ze haar niet kwalijk, want haar ontrouwe echtgenoot Jan was allesbehalve een motivatie om te blijven. Dat was wellicht één van de meest geloofwaardige eindes geweest voor het personage, zo vinden veel fans op de sociale media van ’Familie’. Toch kozen de scenaristen voor iets heel anders: met tranen in de ogen zagen de liefhebbers van de reeks hoe Linda opbiechtte dat ze een hersentumor heeft.

“Te ver van haar sterke karakter”

“Een verrassende wending”, zo vond Hilde Van Wesepoel. In Dag Allemaal vertelt ze hoe pijnlijk het was om dat einde te spelen. De opnames zijn nu achter de rug. “Het afscheid van Linda viel me zwaar. Niet alleen omdat het voor mij een periode van zeventien jaar afsloot, maar ook omdat ik aanvankelijk problemen had met mijn verhaallijn.”

Wat ze oorspronkelijk van plan waren met Linda lag te ver van haar sterke karakter, vond Hilde. “Gelukkig kreeg ik de kans om er met de makers over te praten. Niet om het scenario volledig aan te passen, maar ze lieten me toch toe om enkele nuances te maken. Ik was blij dat ik inspraak kreeg, zo kon ik het vertrek van Linda geloofwaardiger spelen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees