Oostende in de Champions League opnieuw tegen Avellino, ook Antwerp en Brussels kennen opponenten

Oostende in de Champions League opnieuw tegen Avellino, ook Antwerp en Brussels kennen opponenten

Foto: Rudy DECLERCK

Oostende kent al vijf van zijn zeven tegenstanders in de Basketball Champions League (FIBA). Eén ervan is Avellino, met wie het vorig seizoen in dezelfde poule zat.

Ook Antwerp en Brussels kennen hun opponenten. Dinsdag vond in het Zwitserse Mies de loting plaats.

De lottrekking had dinsdagnamiddag plaats in het House of Basketball in het Zwitserse Mies nabij Genève. In de komende campagne van de Basketball Champions League is BC Oostende ingedeeld in een poule met het Italiaanse Avellino, het Turkse Besiktas Istanbul, het Poolse Zielona Gora, het Tsjechische Nymburk en het Griekse Aris Saloniki.

De twee andere clubs in poule D zijn pas gekend na de drie kwalificatierondes. Eén club volgt uit het viertal Pristina (Kosovo), Minsk (Wit-Rusland), Budivelnik Kiev (Oekraïne), Nanterre (Frankrijk). De andere is een club uit het kwartet Tbilissi (Georgië), Joventud Badalona (Spanje), Kataja (Finland) en Bonn (Duitsland).

De kwalificatierondes, waaraan Antwerp Giants (vanaf de eerste ronde) en Brussels (enkel de derde ronde) deelnemen, vangen 19 september aan, de reguliere competitie op 10 oktober.

Oostende in de Champions League opnieuw tegen Avellino, ook Antwerp en Brussels kennen opponenten
Commercieel manager Vanessa Flamez en algemeen coördinator Marijke Schaepelinck poseerden na lottrekking bij de trofee van de Basketball Champions League. Foto: rpo

Ook Antwerp en Brussels kennen opponenten

Antwerp en Brussels moeten de kwalificaties overleven om de groepsfase te halen en kennen hun tegenstanders. Antwerp treft in de eerste voorronde de Zweedse kampioen Lulea, met de heenwedstrijd op 19 september in Zweden en de return twee dagen later. Bij winst wacht het Russische Novgorod en daarna, bij een nieuwe kwalificatie, het Poolse Rosa Radom in de derde voorronde.

Brussels treedt meteen aan in de derde voorronde en speelt tegen het Bosnische Bosna Sarajevo, het Duitse Ludwigsburg of het Roemeense Cluj Napoca. Brussels speelt eerst uit op 29 september en is op 2 oktober thuisploeg.

Poulefase begint op 10 oktober

Oostende gaat sowieso naar de poulefase, die op 10 oktober begint. Er starten 32 clubs (24 rechtstreeks, 8 gekwalificeerden) in vier groepen van acht. De top 4 van elke groep gaat naar de achtste finales (6 en 14 maart). Kampioen en bekerwinnaar Oostende speelt tegen Avellino (Ita), Besiktas (Tur), Zielona Gora (Pol), Nymburk (Tsj), Aris Salonique (Gri) en twee clubs die kwalificaties afwerken.

De Final Four vindt plaats van 4 tot 6 mei 2018. Tenerife won in mei de eerste editie.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.