Laat je borsten fotograferen tijdens de Gentse Feesten voor het goede doel

Laat je borsten fotograferen tijdens de Gentse Feesten voor het goede doel

Foto: *

Gent -

Tijdens de Gentse Feesten kunnen mannen en vrouwen hun borsten laten vereeuwigen in de ‘Photoboob’. De bedoeling van het kunstproject is om taboes omtrent borstkanker en seksisme te breken. De ‘Photoboob’ is het geesteskind van de Vlaamse kunstenares Julie Pollet. Achteraf zullen de foto’s - als de deelnemers dat wensen - dienen voor een internationale tentoonstelling die draait rond borstkanker en seksisme. De opbrengst daarvan zal naar een goed doel gaan.

Wie dit jaar naar de Gentse Feesten gaat kan van 20 tot 23 juli op het hoofdkwartier van kunstenaarscollectief Kapow zijn of haar borsten laten fotograferen in de ‘Photoboob’. Het gewaagde fotohokje is een idee van de Vlaamse Julie Pollet.

Laat je borsten fotograferen tijdens de Gentse Feesten voor het goede doel
Foto: Photoboob.

De jonge vrouw bedacht het concept tijdens NcG, een congres in Nantes voor jonge Europese creatievelingen. Samen met de Franse organisatie Si On Se Touchait, een organisatie die zich inzet ter preventie van borstkanker en het collectief Albanian Youth Activism ontwikkelde ze de ‘Photoboob’. In se is het een fotohokje waar je je borsten flasht - letterlijk.

“Centraal staat hoe mannen en vrouwen naar elkaars lichaam kijken, maar het is vooral de bedoeling dat het leuk is, om eens ‘zot te doen’, zeg maar.” De foto’s zullen achteraf dienen voor een internationale tentoonstelling. “Als we genoeg beelden hebben zullen we die ter beschikking stellen aan verschillende kunstenaars, in allerlei disciplines, die er dan mee aan de slag mogen gaan.”

De opbrengst van de tentoonstelling zal naar een goed doel gaan dat werkt rond borstkanker. “Het is niet enkel voor vrouwen”, klinkt het nog, “mannen kunnen ook getroffen worden door borstkanker, misschien is dat nog wel het grootste taboe”. Wie toch nog enige schroom voelt, geen paniek. De foto’s zijn volstrekt anoniem want je gezicht komt niet in beeld.

 

 

Photoboob Belgium is ready to take off in two weeks! See you at @kapowisnow !More info on our Facebookpage Photoboob.

A post shared by Polly Pollet (@polly.pollet) on

 

Het project kreeg al enige internationale bijval, zo staat er een ‘Photoboob’ in Frankrijk en Albanië. Meer informatie vind je hier en op Facebook.

Corrigeer

MEER NIEUWS