Cain (39) mag niet meer naar Tomorrowland: “Omdat ik met waterpistool vol gin-tonic op mensen spoot”

Cain (39) mag niet meer naar Tomorrowland: “Omdat ik met waterpistool vol gin-tonic op mensen spoot”
Boom / Brasschaat -

“Ik moet u helaas melden dat de tickets voor TML werden geannuleerd door de organisatie”. Al 38 mensen kregen deze week een brief in de bus met de mededeling dat ze niet welkom zijn op Tomorrowland. “Alsof ik een extremist of terrorist ben”, zegt Cain Ransbottyn (39) uit Brasschaat.

Alles heeft wellicht te maken met een vooral van vorig jaar, denkt Ransbottyn. “Ik vulde toen een waterpistool met gin-tonic en spoot het naar het publiek. Om de dorstigen te laven. Allemaal ludiek bedoeld en zonder verdere bedoelingen. Maar daar dachten de organisatie en de politie duidelijk anders over. Ik werd prompt van het terrein gegooid en werd tot ’s avonds vastgehouden door de politie. Een kwajongensstreek”, noemt Ransbottyn het.

“Ik dacht dat ik al genoeg gestraft werd. Ik had 1.000 euro betaald voor twee maar ben van het terrein gegooid en werd tot ’s avonds vastgehouden. Maar neen dus, ik kwam door het voorval op een of andere zwarte lijst terecht”, gaat hij verder.

LEES OOK. Alle festivalgangers Tomorrowland worden gescreend: 38 mensen geweigerd “om veiligheidsredenen”

Bovendien werd de Antwerpenaar vorig jaar door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie maanden met uitstel en een geldboete van 1.200 euro omdat hij op zijn Facebookpagina enkele agenten van de federale wegpolitie “smurfen” had genoemd.

Volgens Peter De Waele, woordvoerder van de federale politie, is er meer aan de hand. “Hij is niet geweigerd vanwege de zaken die hij noemt. Ik kan echter geen details geven waarom hij wel is geweigerd”, klinkt het.

“Ik ben trouwens niet voor één maar ineens voor vijf jaar naar het strafbankje verwezen. In tegenstelling tot vorig jaar krijg ik nu wel mijn centen terug”, zegt Ransbottyn.

Hij betreurt de beslissing, maar legt zich er voorlopig bij neer. “Wat kan ik doen. Het is een privéfeest, ze kunnen dus weigeren wie ze willen. Ik ben stout geweest vorig jaar en moet daar nu voor boeten. Al stel ik me wel serieus vragen bij heel dat screeninggedoe. Ze kunnen toch onmogelijk iedereen controleren. Ik denk dat het om een selectieve controle gaat. Om het grote publiek te sussen. Bovendien worden alleen Belgen gescreend, buitenlanders niet (dat wordt echter tegengesproken door de federale politie, red.). Ik ben een kapoen, geen crimineel en zeker geen extremist of terrorist. Misschien ga ik er mij toch niet bij neerleggen.”

Cain (39) mag niet meer naar Tomorrowland: “Omdat ik met waterpistool vol gin-tonic op mensen spoot”
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees