Retrofestival keert stad de rug toe

Retrofestival keert stad de rug toe

Paul Peeters investeert 75.000 euro in de failliete dancing Heuvelhof. Foto: atb

Aarschot -

Door organisatorische problemen verhuist Paul Peeters het Aarschotse Retro Festival naar het naburige Ramsel (Herselt). In de Kempense gemeente nam hij de failliete dancing Heuvelhof over.

Eind mei vond in Aarschot de allerlaatste keer het Retro Festival plaats. Dat heeft organisator Paul Peeters (61) bekendgemaakt. Peeters trekt met het festival en een deel van zijn andere activiteiten naar Ramsel (Herselt). Daar nam hij recent de failliete dancing Heuvelhof over. “Bedoeling is de dancing die 48 jaar bestaat, erbovenop te helpen”, aldus Peeters. “Vanaf 1 augustus aanstaande organiseren we hier voor de senioren een matinee op dinsdag en zondag. Vrijdag zullen in Heuvelhof-Life, de nieuwe naam van de zaak, de echte showprogramma's plaatsvinden en op zaterdag zwieren we de beentjes uit met een discobar en gastoptredens.”

De geplande activiteiten in Ramsel zullen gevolgen hebben voor de evenementen die tot nog toe plaatsvonden in Aarschot. “Omdat we met onze geliefde spiegeltent niet meer welkom zijn in het centrum van Aarschot, verhuist het Retro Festival naar Ramsel. Onze nieuwe locatie is een godsgeschenk. In de zaal is er plaats voor 350 mensen, wat ons heel wat mogelijkheden biedt om te doen wat we in Aarschot gestart zijn”, aldus nog Paul.

In zijn taverne Het Gouden Leeuwke in de Aarschotse Bonewijk zullen af en toe nog kleine matinees worden georganiseerd, de grotere shows zijn evenwel voor de nieuwe locatie. Een troost voor wie in Aarschot verweesd achterblijft.

De Golden LIfetime Award die al dertien keer de sterren van het Vlaamse levenslied over de vloer kreeg, blijft in de Demerstad. “Dat evenement vindt plaats in de Gasthuiskapel, wat een unieke locatie is. Rond dit evenement hebben we een goede samenwerking met het stadsbestuur. Wat goed is, moet je dan ook niet veranderen”, luidt het nog.

Dancing voor senioren

Met nog maar drie weken voor de grote opening wachten Peeters en vrienden nog heel wat werk om Heuvelhof Life op te smukken. “Er is al heel wat puin geruimd, maar er is nog veel te doen. In totaal investeren we 75.000 euro in de nieuwe locatie, die tegen de opening piekfijn in orde wordt gemaakt. We willen een dancing zijn voor alle senioren in de ruime regio”, zegt Peeters.

Tijdens de opening op dinsdag 1 augustus staan onder andere Bobby Prins, Eddy Smets en Letty Lanca en een gastconcert van Vicky & The Rockets op het programma. Gratis inkom.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees