Is het einde nabij voor Red Hot Chili Peppers?

Is het einde nabij voor Red Hot Chili Peppers?

Foto: Geert Van de Velde

Hoe lang kunnen we nog genieten van de muziek van Red Hot Chili Peppers? Niet lang, zo wordt gevreesd na uitspraken van drummer Chad Smith.

Het is dit jaar 33 jaar geleden dat we voor het eerst iets hoorden van Red Hot Chili Peppers. Sinds debuutplaat Red Hot Chili Peppers lieten de Amerikaanse funkrockers ons niet meer los. Ze veroverden een plaatsje in de geschiedenisboeken en ieders hart met hits als Californication, Under The Bridge en Give It Away.

Is het einde nabij voor Red Hot Chili Peppers?
Foto: Reporters / DPA

Maar zanger Anthony Kiedis, bassist Flea en drummer Chad Smith zijn intussen vijftigers en de leeftijd begint langzaam te wegen. Dat heeft die laatste gezegd tijdens een radio-interview. “Onlangs reden we na een optreden weg en vroeg Flea plots hoe lang wij vonden dat we nog moesten doorgaan en hoe we er een punt achter moesten zetten. Mijn antwoord was dat ik het niet weet. Ik hou van platen maken en wil dat nog doen, maar die tournees wegen door.”

“Vergeet niet: Anthony, Flea en ik zijn 54 jaar. Gitarist Josh Klinghoffer is 38 of 39, die is nog jong. Maar ik weet niet of wij dat nog kunnen, zo anderhalf jaar op tournee zijn. We hebben allemaal families en hobby’s, onze prioriteiten veranderen langzaam.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees