Zwangere vrouw overweegt abortus omdat ze het wreed vindt voor de baby dat zijn vader veel ouder is

Zwangere vrouw overweegt abortus omdat ze het wreed vindt voor de baby dat zijn vader veel ouder is

THEMABEELD Foto: ss

Hoewel haar zwangerschap gepland was, overweegt een 31-jarige vrouw toch een abortus. Haar echtgenoot is namelijk 54 en nu vreest ze dat het wreed is om haar baby ter wereld te laten komen in de wetenschap dat de vader ouder is.

Op de website Mumsnet postte de vrouw een vraag om advies. Ze beweerde dat ze had zitten huilen vanaf het moment dat ze ontdekte dat ze zwanger was. “Het kon me tot nu niet veel schelen, maar nu word ik overweldigd door angst over het effect van het leeftijdsverschil op ons kind en ook op onze relatie.”

“Is het wreed van mij om een kind te krijgen met een man die zoveel ouder is, in de wetenschap dat hij waarschijnlijk zal sterven terwijl ons kind nog relatief jong is?”

“Zal ik hem nog graag zien in vijf of tien jaar? Kan ik mezelf wel samen zien met een zeventiger wanneer ikzelf 45 ben? Ik heb talloze uren in tranen doorgebracht en ben bijna fysiek ziek van angst. Ik weet gewoon niet wat ik moet doen.”

“We hebben erover gepraat en ik weet dat hij me zal steunen, wat mijn beslissing ook is, maar onze relatie overleeft een abortus waarschijnlijk niet.”

Hoewel het heel wat controverse zou kunnen opwekken, reageerden de meeste mama’s op de website vol begrip. Ze maanden de vrouw aan vooral niet overhaast een beslissing te maken en sommigen deelden hun eigen ervaringen en zeiden dat een oudere vader hebben ook een positief iets kan zijn.

“Niemand kan je vertellen wat je moet doen, maar mijn vader was ongeveer even oud als jouw man en hij was absoluut fantastisch”, schrijft iemand. “Ik ben zo blij dat ik hem gehad heb. Hij overleed toen ik twintig was nadat hij enkele jaren zwaar ziek was geweest, maar ik zou het allemaal opnieuw doorstaan om hem opnieuw als mijn vader te hebben en de dingen te weten die hij me geleerd heeft.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees