Drie mannen overvallen jongeren met geweld na etentje

Drie mannen overvallen jongeren met geweld na etentje
Mechelen -

De politie en het gerecht zijn op zoek naar drie mannen die op 19 maart enkele jongeren overvallen hebben in de buurt van het station van Mechelen.

De feiten speelden zich af op zondag 19 maart, rond 21.20 uur. Enkele jongens uit Leest en Puurs waren die avond iets gaan eten in een restaurant tegenover het station van Mechelen. “Van daar gingen ze op weg naar hun wagen die geparkeerd stond in de Stationsstraat”, klinkt het bij de politie. “Ter hoogte van het mediabedrijf Sanoma werd een van de jongens plots langs achter vastgegrepen en in een houtgreep gehouden door een onbekende man met een Noord-Afrikaans uiterlijk. Een tweede onbekende gaf hem een vuistslag in het gezicht en verscheidene trappen op zijn knie zodat hij op de grond viel. De jongen werd verplicht zijn smartphone af te geven.”

“Een derde man hield ondertussen de vrienden van het slachtoffer op een afstand. Daarna fouilleerde deze man de jongen en pakte ook nog 60 euro uit zijn portefeuille. De drie overvallers gingen er vervolgens vandoor in de richting van het station.”

Gefilmd

Drie mannen overvallen jongeren met geweld na etentje

Aan de ingang van het station werd die avond een Afrikaanse man gefilmd die beantwoordt aan de beschrijving van een van de daders. “Het is mogelijk de man die de vrienden van het slachtoffer bedreigde en het geld uit de portefeuille nam. Indien deze man niets met de feiten te maken heeft, vragen de onderzoekers dat hij onmiddellijk contact opneemt met de politie zodat zij deze piste kunnen afsluiten. Het is een Afrikaanse man van rond de 20 jaar oud. Hij is struis gebouwd en ongeveer 1,80 meter lang. Hij was volledig in het zwart gekleed met een jas met een kap.”

De tweede Afrikaanse man is iets jonger en kleiner, ongeveer 1,65 meter lang. Hij droeg een grijze trainingsbroek van het merk Nike. “De derde dader heeft een Noord-Afrikaans uiterlijk. Hij heeft donker haar achteruit gekamd. Hij is ongeveer 18 jaar oud en ongeveer 1,65 meter lang. Hij droeg een vest, type Armani, en een donkere broek.”

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800-30.300. U kan ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu.

Drie mannen overvallen jongeren met geweld na etentje
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees