iPhone 8 zal ongezien veel gaan kosten

iPhone 8 zal ongezien veel gaan kosten

Foto: REUTERS

Volgens Apple-watcher John Gruber zal er nooit een duurdere smartphone uitgebracht zijn geweest dan de iPhone 8 wanneer die in oktober op de markt komt. Hij schat de prijs van een toestel tussen de 1.200 en 1.300 dollar (omgerekend 1.050 en 1.150 euro).

Het was de Samsung Galaxy S8 Edge die als eerste de grens van de duizend euro voor een smartphone overschreed, en nu lijkt ook Apple die kant op te gaan. De oorzaak zou liggen in het feit dat er een tekort is aan onderdelen voor de nieuwe iPhones. Dat zegt Apple-watcher Josh Gruber, die ook in het verleden al enkele rake voorspellingen deed over producten van Apple.

“Mij lijkt het dat de OLED iPhone er geen is waar Apple er 40 miljoen per kwartaal van kan produceren”, aldus Gruber in zijn podcast. “En als dat waar is, betekent dat dat hij duurder moet worden. Niet in enige morele zin, maar simpelweg omdat het principe van vraag en aanbod zo werkt. Wanneer het aanbod beperkt is en de vraag hoog, dan stijgen de prijzen.”

Volgens Gruber zou Apple het basismodel van de iPhone 8, met 64 gigabyte intern geheugen, verkopen voor een bedrag tussen de 1.200 en 1.250 dollar. Een model met 256 gigabyte intern geheugen zou je tussen de 1.300 en 1.400 dollar kunnen kosten.

Het wordt echter ook verwacht dat Apple net zoals voorheen ook een iPhone 7s en iPhone 7s Plus zal introduceren. Die zouden niet meer kosten dan de huidige iPhones 7 en 7 Plus.

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees