Zeven gemeenten nemen deel aan activiteiten voor jong en oud

Bordeaux-streek in het Hageland: wijn vloeit drie weekends lang rijkelijk

Foto: Reporters / DPA

Tielt-Winge / Bekkevoort / Geetbets / Holsbeek / Rotselaar / Tienen / Aarschot -

Samen met zeven Hagelandse gemeenten organiseert Toerisme Vlaams-Brabant in augustus en september “Sprankelend Hageland”. Drie weekends lang tussen 19 augustus en 3 september openen de Hagelandse wijndomeinen de deuren met daarbij heel wat animatie.

“In het Hageland is het glas altijd goed gevuld” zegt gedeputeerde Monique Swinnen (CD&V) bij de voorstelling van (SP)rankelend Hageland op het wijndomein van Kasteel op de Haksberg, de grens van Rillaar en Tielt-Winge.

In de kijker

Om de Hagelandse wijnbouw in de kijker te plaatsen organiseert Toerisme Vlaams-Brabant, samen met de gemeenten Aarschot, Bekkevoort, Geetbets, Holsbeek, Rotselaar, Tielt-Winge en Tienen van zaterdag 19 augustus tot en met zondag 3 september drie wijnweekends. Tijdens deze 3 weekends serveren de wijnbouwers hun wijnen en kan met een kijkje nemen achter de schermen van de wijnproductie om de sfeer op te snuiven op één van de activiteiten op de wijndomeinen. Ook families met kinderen komen aan hun trekken. Voor hen worden rondleidingen op kindermaat aangeboden.

Animatie

Naast de verschillende wijnactiviteiten werden er vijf smaakt(r)ips ontwikkeld. Wie tijdens zijn bezoek of zijn verblijf alle wijndomeinen in een gemeente bezoekt krijgt bij aankoop van een glas gratis een speciaal ontwikkeld hapje, samengesteld uit streekproducten, aangeboden en maakt men kans op een wijnpakket of een arrangement.

Zij doen mee

(Sp)rakelend Hageland wordt voor de tweede keer georganiseerd en krijgt de steun van de gemeenten waarin de wijndomeinen gelegen zijn. Er zijn 10 logeeradressen tussen de wijndomeinen. Men kan op 19 en 20 augustus terecht op de wijndomeinen Elzenbosch en Kluisberg (Assent), de Petrushoeve (Molenbeek-Wersbeek), Chartreuzenberg (Holsbeek), Ten Bunder (Nieuwrode) en Uylenbergher (Sint-Pieters-Rode). Op 26 en 27 augustus op domein Hagegoud (Geetbets), de Stenen Muur en een wijngaardwandeling (Wezemaal) en in de pastorie van Wezemaal voor een familiepicknick. Op 2 en 3 september staan de deuren open bij Vinobelga (Rillaar), Domein Hageling (Tienen), Danoise, Lange Eycken, Het Eiken vat, Liemau, Ten Garde en de Houwaartse Wijngaard (allen in Houwaart. Ook het Wijnkasteel op de Haksberg (Tielt-Winge) zet de deuren open.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees