REACTIES. Stybar deelt mee in feestvreugde: “Of we nog champagne hebben? Ja hoor!”

REACTIES. Stybar deelt mee in feestvreugde: “Of we nog champagne hebben? Ja hoor!”

Foto: EPA

Marcel Kittel bezorgde Quick Step Floors woensdag al de vijfde ritzege in deze Tour de France. De Duitser sprintte in Pau naar de overwinning, maar bedankte meteen na afloop onder meer ploegmaats Zdenek Stybar en Philippe Gilbert. Die werkten een hele dag hard in de achtervolging, en mogen vanavond dan ook meedelen in de feestvreugde van Quick Step: “Of we nog champagne genoeg hebben? Ja hoor!”, aldus de Tsjechische Belg Stybar na afloop.

Alle nieuws uit de Tour de France 2017 op Sportwereld.be!
   Bekijk hier de tussenstand in alle klassementen
   Ontdek hier alle etappes

Zdenek Stybar: “Het was nipt”

“Werd Maciej Bodnar pas op 250 meter van de meet gegrepen? Dat zou kunnen, ik heb het zelf niet meer gezien”, pufte Stybar na de finish in Pau. “Ik wist wel dat het nipt was, want ik heb veel op kop gereden om de vluchters te kunnen inrekenen.” Vijf op vijf voor Quick Step en Marcel Kittel nog steeds in de groene trui, dus wordt er vanavond champagne ontkurkt. Maar heeft de ploeg van Patrick Lefevere wel nog genoeg flessen op voorraad? “Ja hoor, we hebben nog champagne genoeg”, grapte Stybar.

Quick Step-ploegleider Tom Steels: “Het houdt niet op”

“Dit houdt echt niet op”, glunderde Quick Step Floors-ploegleider Tom Steels na de elfde etappe. “Dat Kittel wint is schitterend, maar ook de manier waarop. Het was moeilijk om die ontsnapping terug te nemen, we moesten Philippe Gilbert inzetten om hem terug te halen en hebben alles uit de kast gehaald. Wat kan er nu nog voor Kittel? Sowieso de massaspurt in Parijs, de rest wordt lastig. Maar we zien wel dag per dag, de manier waarop hij nu sprint is het beste wat ik van hem al gezien heb”, aldus Tom Steels.

Marcel Kittel: “Als een spelletje Tetris”

“Het gaat alweer perfect, zoals altijd al in deze Tour”, begon Marcel Kittel, die enkel in de vierde etappe niet kon meesprinten nadat hij werd opgehouden door een valpartij. “Ik gok telkens juist. Als je top bent, is sprinten net zoals een spelletje Tetris spelen”, vergeleek de Duitser zijn spurt met het populaire computerspelletje. Kittel prees ook Julien Vermote en Philippe Gilbert. Lees hier zijn volledige reactie.

REACTIES. Stybar deelt mee in feestvreugde: “Of we nog champagne hebben? Ja hoor!”
Foto: EPA

Maciej Bodnar: “Sorry, ik ben een Haribo’tje aan het eten”

250 meter. Zoveel verder moest Maciej Bodnar (Bora-Hansgrohe) het nog zien te uithouden na zijn vroege vlucht, maar de Pool uit de ploeg van Peter Sagan strandde uiteindelijk net voor de meet, waar hij Marcel Kittel voor zijn neus zag winnen. “Ik was inderdaad zo dicht bij de zege”, aldus Bodnar, die in één adem zijn excuses aanbood: “Sorry dat ik aan het smakken ben, ik heb een Haribo-snoepje van Peter Sagan in mijn mond. Maar ik was er inderdaad echt dichtbij, net zoals vorig jaar. Nu doe ik het wel beter dan toen”, wist Bodnar, die in 2016 de elfde etappe nét niet won. “Ik moet mijn medevluchters bedanken, want ik kende een rustige dag. Ze wisten dat ik niet zou meesprinten onderweg, en toen ik zag dat de voorsprong zakte, ging ik ervandoor. Ik wist dat mijn benen goed waren, als ik het alleen 250 meter langer had volgehouden...”

Lefevere blijft scoren met zijn team: “Maar groen is nog niet binnen”

Patrick Lefevere blijft met Quick-Step aan het feest. Kittel boekte zijn vijfde zege. “Maar het groen is nog niet binnen”, aldus Lefevere. “Er kan nog vanalles gebeuren. Kijk vandaag maar naar Dario Cataldo. Een valpartij en zijn Tour is voorbij. Het gevaar loert achter iedere bocht en overmorgen is er de heel korte etappe van 101 km naar Foix. Voor de niet-klimmers kan die gevaarlijk zijn. Het mooiste zou zijn mocht hij in het groen winnen op de Champs-Elysées. Dat zou ook een beetje een revanche zijn op zijn pech van vorig jaar in de slotrit, waar hij niet kon meesprinten.”

“Zijn sprint van dinsdag was indrukwekkend”, analyseerde Lefevere. “Sabatini deed de leadout, maar in de laatste bocht verloor hij een paar plaatsen. Gelukkig bleef Sabatini wel aangaan, want hij weet ook dat hij op die manier het peloton op één lijn trekt en dan kan Marcel eruit komen in de sprint. Wat hij perfect deed. In die laatste 10 meter moest Marcel zelfs niet meer op zijn pedalen duwen, zo vlot ging het. Groenewegen komt nog tot op een halve fiets, maar dat is omdat Marcel al zeker van de zege was. Tja, het ene jaar is het andere niet. Vorig jaar lukte het niet, kwam er stress en rijd je wat meer ‘gecrispeerd’ rond. Het ging toen allemaal wat moeizamer. Nu vloeit alles bij manier van spreken uit zijn mouw.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.