Scoutsgroep twee keer 's nachts aangevallen door belagers

Zottegem -

De schrik zat er goed in bij de Scouts van Zottegem toen ze ’s nachts tijdens een kamp in de Ardennen twee keer aangevallen werden met speelgoedpistolen en steentjes. De groep diende klacht in bij de politie. De woordvoerder van de Scouts zegt dat dergelijk “pestgedrag” geen uitzondering is.

“Wij hebben vorige week nachtelijke belagers gehad op kamp”, klonk het bij een leidster van Scouts Zottegem op de Facebookpagina van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Haar post volgde op een scoutskamp in Opont, een deelgemeente van Paliseul in de provincie Luxemburg, dat afgelopen zondag eindigde. “Ze maakten ons bang met speelgoedpistolen en door te roepen en steentjes te gooien naar onze tenten en auto’s.”

Nadat de scoutsgroep diezelfde nacht nogmaals werd lastiggevallen, diende ze klacht in bij de politie. Die maakte een proces-verbaal op en beloofde alles in de gaten te houden.

De Zottegemse leidster gaf nog mee dat de schrik er wel degelijk in zat. “Het gaat hoogstwaarschijnlijk om jongeren die op zoek waren naar wat actie en geen kwade bedoelingen hadden, maar toch, het jaagt angst aan.” Volgens de leiding zijn de jongeren wel nooit in gevaar geweest en kregen alle ouders een brief met uitleg.

Voorts verwees Scouts Zottegem naar Jan Van Reusel, woordvoerder van Scouts en Gidsen Vlaanderen. “Vooral bij de jongsten is het effect van pestgedrag door buurtbewoners niet te onderschatten”, zegt hij. “Op de bewuste kampplaats is alles goed afgelopen, maar het is wel zo dat we via ons noodpermanentienummer steeds meer klachten binnen krijgen. We volgen die uiteraard op en geven altijd tips mee om ongewenst gedrag aan te pakken.”

Twee andere scoutsgroepen van Zottegem trekken de komende weken naar dezelfde kampplaats.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees