Peterhansel pakt dagzege Silk Way Rally, Colsoul rijdt lek

Peterhansel pakt dagzege Silk Way Rally, Colsoul rijdt lek

Foto: AFP

Peugeot blijft met sprekend gemak de Silk Way rally domineren. De Fransman Stéphane Peterhansel (Peugeot 3008 DKR) pakte donderdag in Kazachstan zijn tweede ritzege, wat het totaal voor Peugeot op zes dagzeges brengt, een perfect rapport. In de tussenstand blijft Sébastien Loeb (Peugeot 3008 DKR) autoritair aan de leiding.

Cyril Despres (Peugeot 3008 DKR) moest donderdag als eerste de baan op en verloor bijna een half uur. Ook tijdverlies voor Tom Colsoul die al na 7 km zijn MINI aan de kant moest zetten door een lekke band. Colsoul reed de zesde tijd. Na zijn slechte start is de Belg opgeklommen naar de vijftiende plaats in het algemeen klassement.

Bij de trucks ging de dagzege opnieuw naar een Kamaz, die van de Rus Eduard Nikolaev. Teamgenoot Sotnikov (Kamaz) blijft leider. Ardavicius (Iveco) en Serge Bruynkens reden de vijfde tijd en staan in het algemeen klassement eveneens op de vijfde plaats.

Op vrijdag wordt er een korte klassementsrit van 106,6 km gereden die eindigt in Karamay, vlak bij de Chinese grens.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.