WIMBLEDON. Venus verslaat publiekslievelinge Konta en treft Muguruza in finale

Ouderdomsdeken Venus Williams (WTA 11) heeft zich donderdag na acht jaar nog geplaatst voor de finale van Wimbledon. De oudste Williams-zus (37) versloeg in de tweede halve finale de Britse Johanna Konta (WTA 7) na één uur en zestien minuten in twee sets (6-4 en 6-2).

In de finale neemt Williams het op tegen de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 15), die eerder op de dag in de andere halve finale in twee korte sets (6-1 en 6-1) korte metten maakte met de Slovaakse revelatie Magdalena Rybarikova (WTA 87).

Williams speelde dinsdag in de kwartfinales nog haar honderdste enkelmatch op Wimbledon. Twintig jaar geleden debuteerde ze op het gras van de All England Lawn Tennis and Croquet Club. Sindsdien bereikte ze acht keer eerder de finale. Vijf keer won ze het toernooi (2000, 2001, 2005, 2007, 2008) ook. Williams is de oudste finaliste sinds Martina Navratilova in 1994 als bijna 38-jarige runner-up werd.

Voor de 23-jarige Muguruza is het haar tweede finale op het ‘heilige gras’. Twee jaar geleden stootte ze een eerste keer door tot de eindstrijd. Toen verloor Muguruza met twee keer 6-4 van Serena Williams. In 2016 nam ze revanche door de Amerikaanse te verslaan in de finale van Roland Garros, voor Muguruza haar eerste (en tot nog toe enige) grandslamtitel.

Corrigeer