Reactie op de Brexit: Easyjet richt nieuw hoofdkwartier op in Wenen

Reactie op de Brexit: Easyjet richt nieuw hoofdkwartier op in Wenen

Foto: AFP

De Britse luchtvaartmaatschappij Easyjet richt een nieuw Europees hoofdkwartier op in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De verhuizing past in de plannen van Easyjet om een nieuwe dochtermaatschappij uit de grond te stampen. Easyjet Europe moet vluchten tussen en binnen de EU-landen verzorgen nadat de Brexit een feit wordt.

LEES OOK. Ryanair-baas waarschuwt: “Na Brexit maanden geen enkele vlucht mogelijk tussen Verenigd Koninkrijk en Europese Unie”

De Britten hadden eerder al laten weten dat ze de mogelijkheid onderzochten om een luchtvaartlicentie te bekomen in een EU-land. De licentie in het Verenigd Koninkrijk blijft behouden, maar die zou na de Britse uitstap uit de Unie mogelijk niet meer volstaan om nog boven EU-luchtruim te mogen vliegen.

Volgens Easyjet zijn de vluchten binnen en over de Europese Unie daarmee gegarandeerd, “ongeacht de uitkomst van het toekomstige luchtvaartakkoord tussen Groot-Brittannië en de EU”. Met de nieuwe Europese tak wordt de structuur van de maatschappij compleet omgegooid. Die zal voortaan bestaan uit drie “subsidiaire maatschappijen”, klinkt het, met zetels in het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Oostenrijk.

“Hele eer”

Oostenrijks transportminister Joerg Leichtfried reageert tevreden. “Dit is een hele eer voor Oostenrijk”. De Oostenrijkers onderzoeken de licentieaanvraag van Easyjet nog en “zullen snel een beslissing nemen”.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees