Alice Barnes klopt Marianne Vos in BeNe Ladies Tour en neemt blauwe leiderstrui over

Alice Barnes klopt Marianne Vos in BeNe Ladies Tour en neemt blauwe leiderstrui over

Foto: Marc Van Hecke

Er was behoorlijk wat animo in de tweede rit van de BeNe Ladies Tour tussen Vlissingen en Philippine. Na een lange zij-aan-zij-gevecht met Marianne Vos trok Alice Barnes aan het langste eind.

Janneke Ensing won de superpremie van 500 euro bij het uitrijden van 6,6km lange Westerscheldetunnel. Ensing sprokkelde niet onbelangrijke boniseconden, maar dat deden ook een bedrijvige Marianne Vos en leider Annette Edmondson. Ook in de volgende tussenspurt sprokkelde Ensing seconden zo beende ze Edmondson bij in het klassement.

Op het lokale circuit om en rond de mosselgemeente serveerde men enkele kasseistroken en die hadden enig effect. De Nederlanders Vos en Van De Ree, Kelly Druyts en Valerie Demey (Sport Vlaanderen-Guill-D’Or), de Spaanse Teruel Ribes en de Britse Alice Barnes tekenden voor de beslissende vlucht. De kopgroep diepte snel een boni van 1’ uit. Druyts loste als eerste de rol voorin. Daarna splitte de kopgroep en bleven enkel Vos en Barnes over. Na een lange zij-aan-zij trok Barnes aan het langste eind. Jessy Druyts, die zich tijdens de wedstrijd ook al liet opmerken, eindigde vierde.

Barnes neemt de leiderstrui van Annette Edmondson over.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.