Deze Vlaamse vrouw warmt jonge poesjes op in decolleté

Geel - Wat doe je als in deze zogenaamde kattentijd buiten een poezennestje vindt en de kittens ernstig onderkoeld blijken te zijn? Elke Caers, die zich bij het Geels Hart voor Dieren onder meer over het zwerfkattenproject ontfermt, heeft een hoogst originele – en zo te zien hoogst aangename – manier gevonden om de kleine beestjes op te warmen.

Maar achter de leuke beelden schuilt wel pure ernst. “De kittens waren amper drie weken oud, onderkoeld en ondervoed”, vertelt Elke. “Dat betekent dat de moederpoes niet in staat is om de dieren zelf groot te brengen en dan moeten wij ingrijpen voor verdere zorg."

"Belangrijk is dat de dieren eerst op temperatuur gebracht worden en hun organen zo weer normaal beginnen te functioneren, voor ze gevoed worden. Maar ze mogen ook weer niet te snel opwarmen. Ze tegen je eigen lichaam aanhouden is dan ideaal. Dit was een creatieve manier bij gebrek aan couveuse. We hebben er zelf wel om moeten lachen, maar het was wel levensnoodzakelijk.”

Wie een nest kittens vindt, blijft er best af en neemt contact op met een erkende organisatie. Als dat in de concrete situatie mogelijk is, wordt ook aangeraden om te wachten tot iemand met kennis van zaken ter plaatse is geweest. Deze kittens liggen intussen verzaligd te slapen in de couveuse.

Corrigeer

MEER NIEUWS