Populariteit Trump bereikt na zes maanden nieuw dieptepunt: “40 procent is niet slecht”

Populariteit Trump bereikt na zes maanden nieuw dieptepunt: “40 procent is niet slecht”

Foto: REUTERS

De populariteit van Donald Trump heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Volgens een peiling van The Washington Post van zondag staat nog 36 procent van de Amerikanen achter de president, terwijl dat in april nog 42 procent was.

De peiling werd afgenomen tussen 10 en 13 juli. Daaruit blijkt dat 58 pct van de Amerikanen het beleid van Trump afkeurt. Enkel het beleid van George W. Bush (2001-2009) was volgens The Washington Post nog minder populair.

Zijn dalende populariteit is volgens de peiling te wijten aan onder meer zijn geïsoleerde situatie op het internationale politieke toneel, de hervorming van de ziekteverzekering en de uitstap van de VS uit het klimaatakkoord van Parijs. Van de ondervraagde personen denkt 48 pct dat het leiderschap van de VS in de wereld is afgenomen.

Trumps populariteit stond al voor zijn eedaflegging op een laag pitje. Enkele dagen voor de eedaflegging bedroeg zijn “approval rating” volgens Gallup 40 procent, of ongeveer de helft van die van zijn voorganger Barack Obama (78 procent) voor diens inauguratie in 2009.

“Niet slecht”

Trump zelf is niet onder de indruk van de peiling. Via Twitter - hoe anders? - reageerde hij al. “De peiling van Washington Post was ten tijde van de verkiezing zowat de minst accurate”, schrijft hij op Twitter. “Maar 40 procent is niet slecht.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S