Loods mobiele pizzeria uitgebrand

de loods van Pizza Volante brandde zondagochtend uit. Drie wagen gingen in de vlammen op. Foto: jvw

Wetteren -

In een loods aan de Damstraat, in de bedrijvenzone Stookte, in Wetteren is zondagmorgen om 5 uur brand uitgebroken. De loods, die gehuurd wordt door cateringbedrijf Pizza Volante, brandde helemaal uit.

Drie wagens van het pizzabedrijf en heel wat materiaal gingen in de vlammen op. “Door de hitte smolt ook de lichtkoepel van een aangrenzende loods,” vertelt eigenaar Chris Backx van het gebouw.

“Het smeltende plastic druppelde naar beneden en veroorzaakte dan weer brand in de naastgelegen loods waar een auto vernield werd.”

De eigenaars daarvan waren net op tijd aanwezig om nog enkele andere voertuigen in veiligheid te brengen. De oorzaak van de brand is vermoedelijk een kortsluiting aan een koelwagen.

Een expert kwam ter plaatse om de precieze oorzaak officieel vast te stellen. “Het gebouw werd verzegeld en nu is het afwachten”, besluit Backx.

Pizza Volante staat met een mobiele pizzeria op verschillende locaties in de streek, onder meer in Serskamp, Schellebelle, Laarne, Massemen en Wetteren.

Hout gestookte oven

Er worden ook feesten verzorgd. Hiervoor maakt het bedrijf gebruik van een ingerichte aanhangwagen, die voorzien is van een gas- en steenoven. Er is ook een wagen met een op hout gestookte oven. Die voertuigen zijn verloren.

“Door de brand moeten we de activiteiten van onze mobiele pizzeria noodgedwongen tijdelijk staken. Maar onze barbecuecatering kan wel doorgaan. Zo hebben we vanavond (zondagavond) zelfs nog een barbecue. We krijgen ook heel wat steun van collega’s en leveranciers”, zegt oprichter Koen Maes van Pizza Volante.

De brandweer van Wetteren kwam zondagmiddag opniuw even ter plaatse om de smeulende stapel houtblokken voor de houtoven na te blussen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees