Onbekende hangt brief vol verwensingen aan raam van geplaagde horecazaak: “Ga terug naar Antwerpen”

Linda en Adrien kregen veel steun voor hun gedwongen sluiting, maar één iemand vond het nodig hen te schofferen. Foto: jve, rr

Blankenberge -

In de nacht van zaterdag op zondag hing een onbekende een brief aan het raam van Pand 18 waarin hij de eigenaars in onverbloemde taal aanmaant terug naar Antwerpen te gaan. “We zijn al op leukere manieren wakker geworden”, zegt eigenares Linda Doms.

Toen de uitbaters van Pand 18 op de Grote Markt in Blankenberge deze morgen wakker werden deden ze een wel erg onaangename ontdekking. Een onbekende had een blad op het raam van de zaak gehangen met daarop, in niet mis te verstane bewoordingen, een lasterlijke boodschap geprint. Daarin maant hij de eigenaars aan om terug te keren naar Antwerpen en schept hij er duidelijk veel genoegen in dat de zaak op rechterlijk bevel dicht moet blijven.

Rechtszaken

Een zoveelste episode in de lijdensweg die de zaakvoerders dit jaar al moesten ondergaan. Het café moest in april namelijk verplicht de deuren sluiten nadat enkele bewoners van het appartementsblok boven de zaak gelijk kregen in een dossier rond geluidsoverlast. Destijds kwamen heel wat sympathisanten in opstand tegen de vreemde beslissing en kreeg het koppel heel wat steunbetuigingen, al was dus duidelijk niet iedereen die mening toegediend.

“We zijn al op aangenamere manieren wakker geworden”, zegt eigenares Linda Doms. “We kregen telefoon van vrienden dat er lasterlijke boodschappen op ons raam geplakt stonden en dat we meteen naar de zaak moesten komen.”

Ze weet niet goed wat ervan te denken. “We hebben geen enkel idee wie dit zou kunnen gedaan hebben want we hebben met niemand problemen in Blankenberge en bij ons is iedereen welkom.”

Klacht ingediend

Dergelijke lasterlijke aantijgingen had het koppel nog niet eerder meegemaakt. “We waren destijds blij met de vele steunbetuigingen maar het is de eerste keer dat iemand op deze manier reageert en ik vind het alvast heel erg om te moeten lezen. Onze situatie is momenteel al moeilijk genoeg, dergelijke bijkomstigheden kunnen we missen als kiespijn.”

Het koppel haalde er dan ook meteen de politie bij en diende klacht in. Ondertussen blijft de zaak nog steeds gesloten. “We hebben nog geen zicht op de nieuwe opening, daarvoor is het wachten op de uitspraak van de rechtbank. Onze zaak komt eind juli voor in het Gentse hof van beroep en dan krijgen we normaal gezien iets meer duidelijkheid.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees