Hier waakt een heks: “Knibbbel knabbel knuisje, wie pleegt een vluchtmisdrijf voor mijn huisje?”

Bruno neemt met zijn heks deel aan de keuring. “Vooral om te lobbyen voor de camera.” Foto: ptb

Beselare / Zonnebeke -

De grijze Ford Focus van Bruno Cottem (43) werd bijna een jaar geleden 's nachts total loss gereden. De aanrijder vluchtte weg en werd nooit gevonden. Met een ludiek heksentafereel aan zijn appartement pleit hij nu voor een camera in het centrum.

“De aanrijder nam onze volledige motorkap en grote brokstukken mee om geen bewijsmateriaal achter te laten”, vertelt Bruno Cottem (43). “De plaats van de aanrijding bevond zich boven de bumper, wat ons doet vermoeden dat het om een vrachtwagen ging. Het ongeluk werd duizenden keren gedeeld op sociale media, maar dat leverde niets op. Het kostte ons meer dan 20.000 euro: het verlies van de kapotgereden auto, die we net gekocht hadden, en de aankoop van een nieuwe wagen.”

Het ongeval met vluchtmisdrijf gebeurde aan de kerk van Beselare. “De Ford Focus stond geparkeerd aan de KBC-bank, waar wij boven wonen. Met een camera aan de kerk kan je een groot deel van het centrum in beeld brengen en komen aanrijders niet meer weg met vluchtmisdrijf. Wij zijn trouwens niet het enige slachtoffer met kosten. Vrachtwagens en auto's veroorzaken geregeld schade aan het publiek domein. Onlangs werden de omheining van het marktpleintje en het verkeersbord op de hoek met de Geluwestraat kapot gereden. Een verlichtingspaal voor onze deur stond vroeger letterlijk geen week recht.”

Bruno maakt zijn oproep naar een camera nu openbaar met het ludiek heksentafereel ‘vluchtmisdrijfcontrole’ voor het raam van zijn appartement. Er hangt een camera met hashtag ‘enige camera Beselare’, een vluchtende auto en een heks, die door een verrekijker het centrum van Beselare in de gaten houdt. In haar hand houdt ze een telefoon klaar om de politie te bellen. “Ik hoefde niet lang na te denken welk tafereel ik dit jaar zou maken met het oog op de Heksenstoet eind juli. Ik doe mee aan de Heksenkeuring. Niet per se om te winnen, wel om te lobbyen.”

Burgemeester Dirk Sioen (Inspraak) wil de problematiek bespreken in het schepencollege.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees