Wielrenner (15) kritiek na eerste wielerwedstrijd

Wielrenner (15) kritiek na eerste wielerwedstrijd

Jamey keek enorm uit naar zijn eerste wedstrijd, maar in de eerste ronde liep het mis. Foto: rr

Dentergem -

Nieuweling Jamey Dehens van KVC Deinze kwam zaterdag zwaar ten val bij een wedstrijd in Dentergem. De jongen wordt in kunstmatige coma gehouden.

Jamey Dehens (15) sloot zich in april aan bij wielerclub Koninklijke Veloclub Deinze. Zaterdag was het dan eindelijk zo ver, zijn eerste koers als nieuweling op de Grote Prijs voor nieuwelingen en junioren in Dentergem.

In de eerste ronde liep het mis. Jamey kwam zwaar ten val. De jongen was buiten bewustzijn en twee ziekenwagens en de MUG kwamen ter plaatse om Jamey naar het AZ Delta ziekenhuis in Roeselare te brengen. “Jamey kreeg door de val een hersenbloeding en wordt momenteel in kunstmatige coma gehouden”, zegt Willian Van Brabander, ondervoorzitter en secretaris van KVC Deinze. Van Brabander is op vakantie in Frankrijk, maar keert terug na het horen van het slechte nieuws.

“Het is afwachten. Jamey ligt nog steeds in kunstmatige coma, wordt kunstmatig beademd en zijn toestand blijft kritiek”, vertelt vader Ronny Dehens zondagavond vanuit het ziekenhuis. “De artsen moeten de zwelling van zijn hersenen nu eerst onder controle krijgen. Al een geluk dat hij een goede helm droeg, of dit kon nog veel slechter kunnen aflopen.”

“Enorm gemotiveerd”

Vader Ronny zag het ongeval niet gebeuren, want hij stond op een andere plaats. “Plots zagen we Jamey niet meer. Ik dacht dat hij een platte band had en ging hem zoeken. Toen ik de ambulance zag, wist ik dat er iets ergs gebeurd was”, zegt hij. “Jamey keek zo uit naar die wedstrijd, hij was erg gemotiveerd.”

Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog steeds niet duidelijk, bevestigt ook Tony Vandemaele van de organisatie.

“De koers werd niet stilgelegd, maar er werd wel een pv opgesteld”, zegt commissaris Philip Lavaert van de politiezone Midow. “Het parket bekijkt de zaak verder.”

Corrigeer