“Met olympische tegenstand”

© Gregory Van Gansen

In het zuurstofrijke Ninove werden op de Memorial Rasschaert een reeks knappe prestaties geleverd. Vooral de 800 meter voor vrouwen, waarin Riet Vanfleteren voor het tempo zorgde, was van een hoog niveau. Elf deelneemsters eindigden onder 2'05”.

WILLY GOOSSENS

Riet Vanfleteren mocht het in de 400-meterloop in Ninove opnemen tegen een aantal atletes met olympische ervaring. “Ik wist meteen wat me te doen stond”, lachte de atlete van AC Lebbeke.

“Tot op tachtig meter van het einde zat ik zelfs prima, maar de kracht ontbrak me om tot aan de eindstreep door te zetten. Met een tijd van 56"69 bleef ik heel dicht bij mijn seizoensbeste. Maar goed, eigenlijk stond deze race in functie van de 800 meter die ik woensdag in Luik wil lopen. Nog eens een snelheidsprikkel geven, heet dat dan. Het zal dan ook mijn laatste 800 meter van het seizoen worden. Na de vakantie blijf ik wel nog actief met onder meer de aflossingskampioenschappen, maar topwedstrijden zullen er niet meer bij zijn.”

Amper een uur later stond Vanfleteren alweer aan de start. “Men had me gevraagd om voor het tempowerk van de snelste reeks van de 800 meter te zorgen. De gevraagde doortocht na één ronde lag tussen 57 en 58 seconden. Ik ben zelfs nog tot aan het 500-meterpunt doorgelopen.” De zege in deze reeks ging naar de Jamaïcaanse Goula Natoya in 2'01"16. In de tweede reeks werd Zenobie Vangansbeke zesde (2'11"24) en Justine Tinck achtste (2'11"59). Sara Segers kreeg een plaats in het avondprogramma. De VITA-atlete verbeterde haar beste seizoentijd naar 2'10"27.

Op de 1500 meter bevestigde Pieter Claus, geselecteerd voor de Universiade in Taipei, zijn conditie door in het internationaal gezelschap in 3'40"85 zesde te eindigen. Hanne Van Hessche haalde het in het hoogspringen met 1,80 meter van Hannelore Desmet. Eline Berings, nog op zoek naar de WK-limiet, moest met een tijd van 13"61 op de hoge horden haar meerdere erkennen in Deborah John.

Belgische uitschieters waren Philip Milanov (66,34 meter met de discus) en Elise Vanderelst (4'12"28 op de 1500 meter).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus