Politie rukt uit voor ‘ontvoering’

Leuven / Heverlee -

Een ontvoeringsspel van een jongerenwerking uit Heverlee heeft vrijdagavond alweer paniek veroorzaakt.

Vorige week al liep het mis tijdens zo'n spel op een kamp van het Rode Kruis uit Hasselt. Toen dacht de groep kinderen dat het echt was en brak er paniek uit. Een van de kinderen moest zelfs naar het ziekenhuis. Deze keer waren het echter niet de kinderen, maar een buurtbewoner en de politie die panikeerden.

Een buurtbewoner zag vanuit zijn raam in de Paul Van Ostaijenlaan hoe een witte jeep stopte ter hoogte van een groep kinderen. Uit het voertuig sprongen drie mannen met een kap over het hoofd. Ze grabbelden elk een kind vast en sleurden het in de wagen om er vervolgens vandoor te rijden. De andere kinderen van de groep zetten het op een lopen.

De getuige belde onmiddellijk de politie en gaf een beschrijving van de vluchtrichting en het voertuig, inclusief de bijna correcte nummerplaat. Enkele patrouilles gingen onmiddellijk naar het voertuig op zoek en wisten het korte tijd later te lokaliseren en aan de kant te zetten. De kinderen waren niet meer in de auto aanwezig.

Al snel bleek het allemaal om een misverstand te gaan. De kinderen waren in het raam van een spel ‘ontvoerd’ en waren ondertussen weer gedropt op hun kampplaats. Voor de zekerheid ging de politie ter plaatse toch nog een kijkje nemen. De monitoren kregen de boodschap dat dit soort spelletjes in de toekomst beter achterwege wordt gelaten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees