Belgische uitblinker in Tour bij Quick Step slaat aanbod van ploeg van Bardet af

Belgische uitblinker in Tour bij Quick Step slaat aanbod van ploeg van Bardet af

Foto: BELGA

Julien Vermote gaat niet in op het contractaanbod van AG2R-La Mondiale. Voor de Franse ploeg was het 27-jarige werkpaard van Quick Step Floors de kandidaat nummer één om de klassieke ploeg rond kopman Oliver Naesen te versterken. De West-Vlaming, die deze Tour al ettelijke kilometers op kop van het peloton heeft gereden, wimpelt het lucratieve aanbod van twee jaar af en zal deze week zijn contract bij de ploeg van Patrick Lefevere verlengen. De hardrijder zit al sinds 2011 bij Quick Step Floors en zou met zijn nieuw contract tot eind 2019 aanblijven.

Coquard blikvanger van nieuwe Franse ploeg

Ander goed nieuws voor de wielersport: de Franse ex-prof ­Jérôme Pineau richt in 2018 een nieuwe pro-continentale ploeg op. De 37-jarige Pineau, van 2009 tot en met 2013 nog rijdend voor Quick Step, heeft een sponsor voor drie seizoenen beet. Vital Concept, een Frans bedrijf gespecialiseerd in agrarische producten, zal de nieuwe ploeg dragen. Het budget voor 2018 bedraagt zo’n vijf miljoen euro. In 2020, het jaar waarin Pineau wil toetreden tot de WorldTour, zal dat stijgen naar 8 miljoen euro.

De Bretoense ploeg van ­Pineau mikt op een overwegend Frans, Italiaans en Belgisch programma en kijkt ook naar die landen om renners aan te trekken. De kopman van de ploeg wordt Bryan Coquard. De 25-jarige sprinter vertrekt bij Direct Energie nadat hij niet ­geselecteerd werd voor de Tour. Ook Matteo Trentin (Quick-Step Floors), Amaël ­Moinard (BMC), Johan Le Bon (FDJ) en Julien Morice (Direct Energie) zouden de overstap maken. Pineau heeft ook interesse in enkele Belgische renners. Zeker omdat het landbouwbedrijf uit Loudéac in België een belangrijke afzetmarkt heeft. De namen van Bert Van Lerberghe (Sport Vlaanderen-Baloise) en Jonas Van Genechten (Cofidis) worden genoemd.(bvc, hc)

Cannondale verdwijnt als hoofdsponsor

Jonathan Vaughters moet op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Het Amerikaanse fietsbedrijf Cannondale zal in de toekomst wel nog als constructeur in het peloton te zien zijn, maar niet langer op de truien publiciteit maken. Cannondale stapte in 2011 aan boord van de Liquigas-ploeg van Peter Sagan. In 2013 en 2014 was de fietsen­fabrikant zelfs hoofdsponsor van een WorldTourteam. De voorbije drie jaar gingen ze scheep met Vaughters.(hc)

Corrigeer