Dief plaatst fiets terug na verspreiden van camerabeelden

Dief plaatst fiets terug na verspreiden van camerabeelden
Leuven -

De uitbater van een bistro in Leuven wiens mountainbike werd gestolen, heeft zijn fiets terug nadat hij beelden van de diefstal via Facebook verspreidde. Nadat de beelden massaal werden gedeeld, kwam de dader de fiets terugzetten tegen dezelfde gevel waar hij het voertuig zes dagen voordien had weggenomen. En ook dàt werd gefilmd...

“Of hij berouw had, weet ik niet, maar het heeft toch gewerkt”, zegt Jurgen Truyen, uitbater van de Leuvense bistro Les Parisiennes. Zijn mountainbike werd maandag gestolen voor de deur van zijn zaak in de Schrijnmakerstraat. Die diefstal was gefilmd door een camera die in zijn bistro hangt.

Jurgen gooide de beelden op Facebook. Die werden massaal verspreid na een krantenstukje over de diefstal.

Wellicht zag ook de fietsendief die beelden en kreeg hij berouw of voelde hij zich opgejaagd.

“Toen ik zaterdag om middernacht alles aan het binnenzetten was, kreeg ik mijn mountainbike in het oog. Hij stond terug op dezelfde plek, naast mijn andere fiets”, vertelt Jurgen. “Ik bekeek de camerabeelden en zag dat de man rond 21.45 uur de mountainbike is komen terugbrengen. We waren toen open en er zaten klanten op het terras, maar niemand heeft iets gemerkt. De fiets is intact. Het blijft wel bizar dat hij de tweewieler op dezelfde plek terugzet.”

Camera mag niet

Het is niet de eerste keer dat Jurgen Truyen succes boekt met zijn camera. “Toen een vrachtwagen over mijn houten terras reed en brokken maakte, kon ik aan de hand van de beelden de firma opsporen. We hebben die schade in der minne geregeld.

Al mag hij eigenlijk niet filmen van de politie omwille van privacyredenen. “De politie heeft een punt maar ik zit echt niet de hele tijd naar die beelden te kijken en gebruik ze alleen als er iets is gebeurd. Er hangen overigens over al in Leuven camera’s van de stad, maar niet in het donker straatje waar mijn bistro ligt. Als dat wel gebeurt, wil ik mijn camera gerust weghalen. Ik heb trouwens nu al de stand aangepast.”

De uitbater gaat wel nog de wijkagent melden dat de fiets terug is. “Voor mij hoeft de politie niet achter de dader aan te gaan. De beelden van hem ,zijn er, maar voor mij eindigt het verhaal hier. Ik heb mijn fiets terug.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees