Ze voelde zich moe, maar dacht dat het stress was voor de trouw. Na hun honeymoon kwam de waarheid boven

Ze voelde zich moe, maar dacht dat het stress was voor de trouw. Na hun honeymoon kwam de waarheid boven

Foto: GoFundMe

Kathryn Refford voelde zich moe, had last van schouderpijn en kampte met een opgeblazen gevoel. Dat was normaal, dacht ze, want haar huwelijk naderde met rasse schreden. De waarheid was allesbehalve normaal en zou pas maanden later, na haar huwelijk en de bijhorende huwelijksreis, aan het licht komen.

Het was op een reisje naar Bali dat Kathryn (36) en Harry (33) zich in februari vorig jaar verloofden. Het koppel uit het Britse Walthamstow trouwde uiteindelijk in september 2016. In de maanden die aan het huwelijk voorafgingen, had Kathryn te kampen met wat lichamelijke ongemakken. Ze had last van indigestie, was constant vermoeid en had schouderpijn. Ongemakken die Kathryn weet aan de stress die met het plannen van een huwelijk gepaard gaat. Maar er was veel meer aan de hand dan dat.

“Ik dacht niet dat het veel meer was dan wat stress”, legt Kathryn uit. “Er komt veel bij kijken, welke aanstaande bruid wordt daar niet moe van? Het huwelijk zelf was perfect. Het was de beste dag, intiem, prachtig, mijn favoriete dag ooit.”

Verschrikkelijk verdict

De twee maakten na het feest - dat in Malta plaatsvond - nog een huwelijksreis op het eiland, en keerden in oktober terug naar huis. Op de terugweg liep het mis, want Katrhyns gezondheid ging fel achteruit. Ze voelde overal jeuk en haar huid werd geel. Omdat ze vreesde dat ze geelzucht had, haastte ze zich bij thuiskomst naar de spoedgevallendienst van het lokale ziekenhuis. Daar kreeg ze na een endoscopie een verschrikkelijk verdict te horen. Kathryn leed aan galwegkanker.

(lees verder onder de foto)

Ze voelde zich moe, maar dacht dat het stress was voor de trouw. Na hun honeymoon kwam de waarheid boven
Foto: GoFundMe

“Het voelde alsof mijn wereld instortte. Ik viel haast flauw toen ik het hoorde. Het was verschrikkelijk. Ze zeiden letterlijk dat het ongeneesbaar was en dat ze niet konden opereren. Het was zo onverwacht.”

Laatste hoop

Kathryn kreeg meteen enkele stents geplaatst opdat de galwegen niet meer geblokkeerd zouden zitten, maar na een paar dagen bleek dat ze kanker in stadium vier had. De ziekte had zich verspreid over haar botten en longen.

In de laatste maanden heeft Kathryn al heel wat chemosessies en bestralingen ondergaan. Haar enige hoop is nu een ‘mirakelbehandeling’ van een ziekenhuis in de Amerikaanse staat Texas. Op 8 juli vierde ze haar 36ste verjaardag. Een verjaardag die ze niet had verwacht nog te kunnen vieren.

“Het is geweldig dat ik er nog ben. Elke dag is een zegen. Ik ben nog niet klaar om op te geven.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees