LeMond begrijpt er niets van: “Het leek wel alsof Aru, Bardet en Uran de Tour niet willen winnen”

LeMond begrijpt er niets van: “Het leek wel alsof Aru, Bardet en Uran de Tour niet willen winnen”

Foto: AFP

Drievoudig Tourwinnaar Greg LeMond heeft topfavorieten Romain Bardet, Fabio Aru en Rigoberto Uran niet gespaard nadat het trio gisteren verzuimde de materiaalpech van gele trui Chris Froome uit te buiten in de Ronde van Frankrijk. “Het leek wel alsof ze de Tour niet willen winnen”, zegt hij tegenover persagentschap Reuters.

De kans van hun leven, zo noemt de Amerikaanse ex-wielrenner Greg LeMond de materiaalpech van gele trui Chris Froome gisteren in de Tour de France voor medefavorieten Romain Bardet, Fabio Aru en Rigoberto Uran. Alleen: ze deden er niets mee. Het team van AG2R was er dankzij imposant kopwerk van Oliver Naesen in geslaagd het peloton in twee te doen breken, dat wel. Maar Bardet, Aru en Uran bleven gewoon in het wiel van hun ploegmaats, liever dan zelf wat te forceren.

LeMond begrijpt er niets van. “AG2R deed het goed, maar op een bepaald punt is Froome toch kunnen terugkomen met dank aan zijn ploegmaat Mikel Landa. Bardet heeft zijn ploeg goed gebruikt, maar je kan geen kloof met Froome krijgen met ploegmaats die al moe zijn omdat ze al de hele dag voorin gereden hebben. Hij had moeten samenwerken met Aru en Uran als hij de Tour had willen winnen. Er was nog 30 kilometer te gaan en ze hadden er allemaal belang bij tijd te pakken op Froome. Als ik één van hen was geweest had ik alles gegeven, zonder ploegmaats.”

“Ze hebben alle drie een geweldige kans laten liggen. Je kan je ploegmaats niet vragen om alles te doen. Het leek wel alsof ze niet wilden winnen.”

Corrigeer