Gentse Feesten: wildplassen blijft probleem

Gentse Feesten: wildplassen blijft probleem

Foto: fvv

Gent -

De Gentse Feesten hebben zondag 110.000 bezoekers gelokt, of 10 procent meer dan dezelfde dag vorig jaar. “Na drie dagen hebben we wel al meer GAS-boetes uitgeschreven voor wildplassen dan vorig jaar na vijf dagen”, zegt feestenburgemeester Christophe Peeters. De GAS-boetes leveren de stad al 25.000 euro op.

Voor de Gentse lokale politie was het opnieuw “vrij rustig”, zegt woordvoerder Manuel Mugica Gonzalez. “We hebben zes vechtpartijen in de kiem gesmoord. Er werden tien bestuurlijke aanhoudingen verricht, waarvan vier voor openbare dronkenschap en zes voor het verstoren van de openbare orde. Wildplassen blijft een probleem met zondag 31 GAS-boetes, waarvan 25 in de feestzone.” De 205 GAS-boetes op drie dagen tijd leveren de stad, aan 120 euro de plas, in totaal al bijna 25.000 euro op.

Het stadsbestuur hoopt op een mentaliteitswijziging. “Na drie dagen hebben we al meer GAS-boetes uitgeschreven dan vorig jaar na vijf dagen. Dat brengt behoorlijk op aan de stad maar dat is eigenlijk niet de bedoeling”, zegt feestenburgemeester Peeters, ook schepen van Financiën in Gent.

Zondag werd er nog een toiletcontainer bijgeplaatst aan het Grootkanonplein. “Het zijn vaak de verborgen hoekjes waar de wildplassers betrapt worden, zoals in de buurt van de Vlasmarkt. We hebben ook al veel plaszuilen geplaatst op de uitvalswegen en langs het traject naar het station, de zogenaamde uitloopzones.”

(belga)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees