Even geen huis omdat je het via Airbnb verhuurt? Dan maar zelf even naar de camping

Even geen huis omdat je het via Airbnb verhuurt? Dan maar zelf even naar de camping

Foto: Getty Images/iStockphoto

Camping in het Nederlandse Amsterdam krijgen steeds vaker te maken met Amsterdammers die er komen kamperen omdat die tegelijk hun appartement of huis verhuren via Airbnb. Sommige campings gaan hier nu maatregelen tegen treffen.

Naar een camping trek je meestal om op vakantie te gaan of om te ontspannen. Maar steeds vaker krijgen campings in Nederland ook mensen over de vloer die er om een heel andere reden hun tent neerzetten: hun huis of appartement is namelijk tijdelijk bewoond door iemand anders, via Airbnb. En die mensen krijgen daar dan ook geld voor, want ze verhuren hun huis of appartement.

Voor sommige campinguitbaters in Amsterdam is dat een brug te ver. Zo’n “neptoeristen” moeten dan van de camping af. Die “neptoeristen” halen campinguitbaters eruit als ze bijvoorbeeld na een week op de camping uitchecken, maar dan op een andere kampeerplek weer inchecken. Of als ze elke ochtend om 7 uur weer vertrekken. “Dan weet je: die gaat naar zijn werk”, zegt Pepijn van den Heuvel van camping Zeeburg in Amsterdam aan het Nederlandse blad Het Parool. Zeker als mensen langer dan een week willen verblijven op een camping, wordt er soms wel naar een reden gevraagd. “Mensen die hun huis willen verhuren of zelfs geen huis hebben, krijgen geen plek op de camping.”

Anderen hebben er dan weer geen problemen mee. “Zolang men zich maar aan de regels houdt, is het oké”, klinkt het bij een andere campinguitbater in Amsterdam. “De privéreden van gasten waarom ze hier komen, gaat me niet aan.”

OPROEP. Trekt u wel eens naar een camping om in tussentijd uw huis of appartement te verhuren? Laat het ons weten via oproep@nieuwsblad.be

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees