Duitse politie onderzoekt rellen en seksueel misbruik tijdens straatfestival: "Het was angstaanjagend"

Duitse politie onderzoekt rellen en seksueel misbruik tijdens straatfestival: "Het was angstaanjagend"

Matthias Klopfer (L),burgemeester van Schorndorf en politiechef Roland Eisele. Foto: AFP

De Duitse politie heeft een onderzoek gestart naar hevige rellen en minstens vier gevallen van seksueel misbruik tijdens een straatfestival van afgelopen weekend in Schorndorf, in de zuidelijke provincie Baden-Württemberg. De politie werd aangevallen en verschillende vrouwen maakten melding van . "Het was angstaanjagend", aldus politiechef Roland Eisele.

De politie bevestigt dat vrijdagavond en zaterdag een duizendtal mensen bijeen waren gekomen in het grootste park van de stad, en dat sommigen van hen flessen gooiden naar de festivalgangers en de politie. "Een dergelijke mate van agressie hebben we de afgelopen jaren niet meegemaakt. Het was angstaanjagend," aldus politiechef Roland Eisele. "Dit kunnen we dan ook niet zomaar tolereren."

Seksueel geweld

De politie spreekt momenteel van vier gevallen van seksueel geweld tegen vrouwen. Er werd een onderzoek geopend naar een Iraakse man en drie Afghaanse asielzoekers. Een 20-jarige Irakees viel vrijdag een vrouw lastig en een 17-jarige werd betast door drie jonge Afghaanse asielzoekers tussen 18 en 20 jaar. De politie roept mogelijke andere slachtoffers op zich te melden.

Toen een verdachte vrijdagavond werd opgepakt door de politie voor geweld, kwamen andere relschoppers hem ter hulp door de politie aan te vallen, aldus een woordvoerder van de politie nog.

Op zaterdag trokken nog eens groepen van dertig tot vijftig mannen door de stad, sommige van hen gewapend met messen, aldus getuigen. De politiewoordvoerder spreekt van “angstaanjagend” gedrag en stelde dat de misdaden waarschijnlijk door alcoholgebruik werden gestimuleerd.

Migratieachtergrond

Volgens de politie hadden veel betrokkenen een migratieachtergrond. Dat roept herinneringen op aan de massale aanrandingen en diefstallen tijdens oudejaarsnacht van 2015 op 2016 in Keulen, waarvoor volgens de politie ook voornamelijk migranten verantwoordelijk waren. Toen werden zowat 1.200 klachten ingediend, waarvan meer dan 500 voor seksueel geweld.

 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees