Speurders vermoeden dat Roemeense verdachte Sofie Muylle misbruikt heeft voor haar dood

Speurders vermoeden dat Roemeense verdachte Sofie Muylle misbruikt heeft voor haar dood

Foto: *

Knokke-Heist -

Het DNA-profiel van de verdachte Alexandru C. (23) stemt overeen met de sporen die werden aangetroffen op het lichaam van de vermoorde Sofie Muylle (27). Dat laat het parket maandag weten. Zijn DNA werd op haar lichaam aangetroffen en het is erg belastend. Het gaat om sperma van de Roemeense verdachte, wat de speurders doet vermoeden dat hij Sofie Muylle misbruikt heeft voor zij vermoord werd. Meer gedetailleerde informatie wordt in het belang van het onderzoek niet vrijgegeven.

De betrokkene, de Roemeen Alexandru C., dient dinsdag voor de raadkamer te verschijnen. Maar zijn advocaat, Pieter Filipowicz, heeft al een vraag tot uitstel aangekondigd. Het dossier is acht kaften dik en Filipowicz heeft nog niet alles kunnen doornemen.

Het lichaam van Sofie Muylle werd op zondag 22 januari om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras ter hoogte van de Zeedijk nummer 671. 

Er blijven twee cruciale vragen over die de speurders zo snel mogelijk aan de Roemeense verdachte willen stellen. Heeft hij Sofie Muylle op het strand van Knokke met geweld misbruikt? En heeft hij haar ook vermoord? “Men liet ons al wel verstaan dat er ernstige aanwijzingen van verkrachting gevonden waren”, zegt de advocaat van Daniel Muylle, de vader van Sofie. Volgens de autopsie is zij die nacht bezweken aan een klaplong. Haar moordenaar heeft haar dus langdurig iets op de mond gedrukt, waardoor zij onmogelijk nog adem kon halen. Zijn er concrete aanwijzingen dat de moordenaar eveneens Alexandru C. is? Het gerecht wil daar niets over kwijt. Uit camerabeelden en getuigenissen bleek wel dat een man met een blauwe jas urenlang in de buurt van de vindplaats van het lichaam bleef rondhangen.

Speurders vermoeden dat Roemeense verdachte Sofie Muylle misbruikt heeft voor haar dood
Foto: Simon Mouton

LEES OOK. TIJDLIJN. Van mysterieus overlijden naar een arrestatie in Roemenië: zo verliep het onderzoek naar Sofie Muylle

Die man met blauwe jas bleek uiteindelijk de 23-jarige Alexandru C. te zijn. Hij werd op maandag 26 juni opgepakt in Roemenië en werd vorige week uitgeleverd aan ons land. Zijn DNA-profiel blijkt nu overeen te stemmen met de sporen die werden aangetroffen op het lichaam van Sofie Muylle.

LEES OOK. Reisjes, etentjes en dure kleren: op Facebook deed moordverdachte alsof er niets was gebeurd

Het is niet duidelijk of de speurders snel een antwoord van Alexandru C. op hun vragen mogen verwachten. Sinds hij eind vorige week in België is aangekomen, beroept de jonge verdachte zich op zijn recht om te zwijgen. Zijn advocaten hebben hem dat aangeraden in afwachting dat zij kennis zouden kunnen nemen van de bezwarende elementen, die de onderzoekers tegen hun cliënt verzameld hadden. Die bezwarende elementen maken van Alexandru C. meer dan ooit de verdachte nr. 1 van de brutale moord op Sofie Muylle.

Misschien spoort het Alexandru C. aan om voor de raadkamer al van houding te veranderen en op de vragen te antwoorden die hem gesteld worden. Maar hij kan ook een uitstel vragen, tijd die hij zou gebruiken om een nieuwe verklaring voor te bereiden, die wel in overeenstemming kan gebracht worden met de gegevens van het dossier. Het werd vandaag dat laatste: de zitting werd uitgesteld naar volgende week.

Speurders vermoeden dat Roemeense verdachte Sofie Muylle misbruikt heeft voor haar dood
Foto: Simon Mouton
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees