Uitbaters snakken naar gewoon gezinsleven Café bestaat sinds 1958

Sintpauluskaffee staat te koop

Sintpauluskaffee staat te koop

Timi en Dirk Haverals zetten het caféleven stop met spijt in het hart. Foto: ego

Opwijk -

Het Sintpauluskaffee van Timi Peeters en brandweerman Dirk Haverals in de Processiestraat staat te koop. De zaakvoerders zijn het caféleven niet beu, maar willen een normaal gezinsleven voor hun drie jonge kinderen. “Er is echter geen haast bij.”

Dirk Haverals (46) is al twee jaar beroepsbrandweerman in Asse, waar hij shifts afwerkt van 7 tot 19 uur. Daarnaast hij is ook nog vrijwillige brandweerman in het korps van Opwijk. In het carnavalsleven was hij de eerste keizer van Opwijk. Timi nam het café in 2000 over van haar ouders.

“Tijdens de overname leerde ik Timi kennen”, vertelt Dirksken, een roepnaam die hij overhield van het carnavalsleven vanwege zijn corpulent voorkomen. Timi runde een (web)winkeltje in zelfgemaakte spulletjes.

Meer aandacht

“We werden een koppel en we wilden kinderen: die zijn er gekomen met Fenne (nu 13), Witse (11) en Fille (9). We wilden ze zelf ook zelf opvoeden. Als ze klein waren, stopten we ze om 19 uur in bed en stonden we daarna tot een stuk in de nacht achter de toog. Dat was niet altijd een gemakkelijk leven. Vaak duurde een fuif in de Sint-Pauluszaal vlakbij tot drie uur 's morgens en kwamen de jongeren hier nog na-drinken. Nu de kinderen wat ouder zijn, willen we meer aandacht aan hen schenken. De vraag “om eens weg te gaan” of zelf met het gezin naar de kermis te gaan, kunnen we nu binnenkort inwilligen.”

“De jongste vier, vijf maanden begon de combinatie van mijn jobs zwaar door te wegen”, zucht Dirksken. “In ons nieuwe leven verdwijnt het fysieke winkeltje van Timi, maar haar webwinkel zet ze verder. Daarnaast wordt ze onthaalmoeder in een nieuw huis dat we in dezelfde straat gaan optrekken. Volgende maand trekken we met ons plan naar de architect.”

Pudding

Dirk zag in zijn jaren als cafébaas de stiel evolueren. “Ik zit van mijn 19 jaar in de horeca en de jongste jaren boert het horecaleven achteruit. We hebben geen kermissen meer zoals vroeger. Sinds de Paardenprocessie naar de eerste week van de kermis is verhuisd, valt de tweede week als een pudding in elkaar. De opbrengsten zijn dan niet meer de investering in optredens waard.”

“Ons publiek is ook danig veranderd”, gaat hij verder. “Onze generatiegenoten hebben een huisgezin en komen minder buiten. Toch is er nog leven genoeg in de kroeg met de Wielerclub 't Groot Verzet met 70 leden, carnavalsvereniging De Lapsjaars, de KSA van Droeshout en het lokaal van de CD&V. Dat kan nog even doorgezet worden. Alles hangt af van de kandidaat-koper. Neemt hij het café over of maakt hij er een restaurant of een winkel van? Of zet hij er appartementen op?”

Het café met woongelegenheid (2 verdiepingen) bestaat al van in 1958. Het werd verbouwd in 2002. De vraagprijs bedraagt 325.000 euro.

INFO

Info via sintpauluskaffee@telenet.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio