Weduwnaar wordt opgelicht via datingsite: "Als eenzame man trap je daarin natuurlijk"

Oplichters proberen Hasselaar geld afhandig te maken via datingsite. Video: TVL

Hasselt -

Een 63-jarige Hasselaar is tot twee keer toe bijna het slachtoffer geworden van internetoplichters die actief zijn op de datingsite rendez-vous.be. Via nepprofielen probeerden ze het vertrouwen van de man te winnen om hem daarna duizenden euro's afhandig te maken.

De man is al acht jaar weduwnaar en meldde zich een jaar geleden aan op de datingsite Rendez-vous.be. In maart kreeg hij contact met een zekere Margreet. "Ze begon mails te sturen, eerst gewone mails, daarna liefdesmails. En als eenzame man trap je daarin natuurlijk," vertelt Leo. "Ik kreeg ook foto's te zien, maar dat waren elke keer andere foto's, wat ik wel raar vond. De ene keer was het een struise vrouw, de andere keer een magere."

Vast op de Filipijnen

Een paar weken later stuurde Margreet dat ze vastzat op de Filipijnen. Ze vroeg 2.600 euro aan Leo, omdat ze zogezegd opgepakt was door de politie samen met andere Belgen. "Ze zei dat ze geen advocaat had en dat ze dat geld nodig had om hem te betalen. Ik heb toen geantwoord dat ik net mijn badkamer had laten renoveren en dat ik haar dat bedrag dus niet kon geven. Dat was trouwens niet gelogen, ik heb effectief mijn badkamer gerenoveerd."

Leo verbrak het contact, maar daar bleef het niet bij. Een nieuwe vrouw contacteerde hem via Rendez-Vous. Zij stuurde hem echter identiek hetzelfde als wat de eerste vrouw hem had proberen wijs te maken.

Toch wil Leo actief blijven op Rendez-Vous. "Ik heb indertijd al serieuze dames ontmoet via de site. Maar ik ga wel serieus opletten in het vervolg."

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio