Zigeunerkamp strijkt neer op West-Vlaamse weide

Zigeunerkamp strijkt neer op West-Vlaamse weide

Foto: dji

Gistel -

Een groep zigeuners heeft zich met zo’n 160 caravans en motorhomes tijdelijk gesetteld langs de N33 in Gistel. “Om er een religieus feest te vieren”, klinkt het. De eigenaar gaf toestemming, het stadsbestuur houdt eventuele overlast in het oog.

Wie op de Oostendsebaan rijdt kan er moeilijk naast kijken. Tussen de Snaaskerkebrug en de brug over de autosnelweg E40/A18 staan sinds kort zo’n 160 caravans en motorhomes opgesteld. Centraal valt een partytent op.

Tussen de campers staan BMW’s, Mercedessen, en andere dure wagens die op geregelde tijdstippen de drukke N33 op en -afrijden. Uit navraag blijkt het om een groep zigeuners te gaan. “Rondtrekkende gelovigen”, noemen ze zichzelf. “We vieren op 26 juli om 20u hier in Gistel ons religieus feest. Iedereen is trouwens welkom”.

De zigeuners, vermoedelijk met meer dan 500 mensen, kregen toestemming van de eigenaar van de site om er tijdelijk hun caravans op te stellen. Het stadsbestuur was niet op de hoogte.

“Omdat het om een privaat terrein gaat. Als de eigenaar akkoord is, dan is er geen probleem voor deze bijeenkomst. Tenzij de veiligheid in gedrang komt kunnen we er niets aan doen. Dat is momenteel ook niet aan de orde”, zegt de Gistelse burgemeester Bart Halewyck. De stad Gistel houdt de situatie wel in de gaten en vroeg de lokale politie Kouter een oogje in het zeil te houden.

Zigeunerkamp strijkt neer op West-Vlaamse weide
Foto: dji
Zigeunerkamp strijkt neer op West-Vlaamse weide
Foto: dji
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees