Droom van verlamde Christophe komt uit op zijn huwelijksdag: "Het was erg emotioneel"

VIDEO Dankzij To Walk Again : rechtstaand kussen. Video: ATV

Wuustwezel -

De benen van Christophe zijn al elf jaar lang verlamd, maar toch slaagde hij er in om op de dag van zijn trouwfeest al wandelend de zaal binnen te komen. To Walk Again, de stichting van Marc Herremans, heeft daarmee de droom van Christophe uit Olen doen uitkomen. En dat dankzij de stap-robot van To Walk Again. Vanmiddag konden we Christophe en zijn vrouw Wendy nog -net voor hun huwelijksreis- even spreken op Brussels Airport.

Christophe mocht de staprobot een uur lenen op zijn huwelijksfeest. Die kost 180.000 euro. en heeft motoren aan de heupen en de knieën. 

Hoe het voelde om na al die jaren te kunnen stappen? Dat vindt Christophe moeilijk te omschrijven. "Enkel als je het zelf ervaart, weet je hoe zoiets voelt. Het was sowieso wennen natuurlijk. En het was erg emotioneel, er zijn veel tranen gevloeid."

Ook bij zijn vrouw Wendy vloeiden de nodige traantjes die dag. "Ik ben even aan de kant moeten gaan staan om te bekomen en om mijn tranen weg te vegen," vertelt Wendy. "Het was zeker emotioneel. Christophe zit gewoonlijk in een rolstoel, dus je kan niet rechtstaand kussen en knuffelen. Het was echt zijn moment op ons feest."

Het koppel is nu op huwelijksreis naar Gran Canaria vertrokken. Christophe blijft alleszins positief en geeft de hoop niet op om ooit zonder staprobot te kunnen wandelen.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S