Zestigduizend bezoekers verwacht op 29ste editie

Culinair feest Hapje-Tapje wordt groter dan ooit

Culinair feest Hapje-Tapje wordt groter dan ooit

De organisatie ging voor een nog uitgebreider programma. Foto: hsb

Leuven -

De 29ste editie van de culinaire hoogdag van Leuven, Hapje-Tapje, zal dit jaar grootser zijn dan ooit tevoren. Nooit eerder waren er zo veel eetstanden.

Hapje-Tapje, dat zal plaatsvinden op zondag 6 augustus, is intussen een vaste waarde in het zomerprogramma van Leuven. Geen enkel ander evenement van Het Groot Verlof lokt zo veel bezoekers en voor de horeca is het een absolute hoogdag. Ook dit jaar worden zo'n zestigduizend bezoekers verwacht.

Vorig jaar liep het culinaire parcours voor het eerst niet alleen door de Muntstraat en het Hogeschoolplein, maar ook door de Tiensestraat. Dat bleek een succes, want de bezoekers werden beter gespreid en voor het eerst in jaren was de drukte in de Muntstraat draagbaar. In de Tiensestraat waren echter nog wat vrije plaatsen, vooral omdat nog niet alle zaken daar overtuigd waren om mee te doen. Dit jaar zijn die gaten wel opgevuld, wat maakt dat er zestig eetstanden zijn, twaalf meer dan vorig jaar.

Nieuwkomers

Onder de nieuwkomers behoren onder andere Würst, Balls'n Glory, Croque 'N Roll, Bavet en zelfs The Seven Oaks. Op de Grote Markt is er voor het tweede jaar op rij de ‘Place Gourmande’, waar negen Leuvense klassezaken onder één spectaculair dak koken. Dit jaar zijn dat Taste, Tribunal, Trente, Vers Namur, Het Land aan de Overkant, ZUUT, Elsen, EssenCiel en Zappaz.

De organisatie zet vanaf dit jaar trouwens meer in op duurzaamheid. De standhouders werd gevraagd om over te schakelen naar biologisch afbreekbare bordjes en bestek. Vanaf volgend jaar zal niets anders meer toegelaten zijn.

De Oude Markt is dan weer de ‘place to be’ voor bierliefhebbers. U kunt er bier proeven bij 22 verschillende bierstanden. Tegelijk is er ook de barmannenrace en een tapinitiatie van Stella Artois. 's Avonds zijn er dan weer optredens van Fourcast en Isabelle A & Friends.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio