Nu nog die titel pakken

FOTO. Eindelijk, een zangfeestje van de Buffalo's op de ploegvoorstelling

Voetballen kunnen ze al lang bij KAA Gent, maar zingen en dansen, dat was tot nu toe nog maar een pover vertoon. Op de ploegvoorstelling maandagavond op Sint-Baafs is daar eindelijk - na jaren wachten - verandering in gekomen. Meteen het hoogtepunt van de avond, toen Birger Verstraete, "The Rock" Anderson Esiti en de hele bende onder leiding van Brechtje Dejaegere hun vocaal talent georkestreerd mochten tonen: "Habiba" van Boef met een dansje van Coulibaly, "All Night Long" van Lionel Richie en een bescheiden Buffaloversie van "Live is Life" van Opus. En de fans? Die waren content!

Sint-Baafs en wijde omgeving liep naar jaarlijkse gewoonte ruim een uur op voorhand weer aardig vol, al werd het nooit ongezond druk centraal op het plein. Plek genoeg voor al wie de Buffalo's in zijn hart draagt in goede en kwade dagen. De eerste doortocht van Kurt Burgelman en "Loetsebollekezoetse" was het al bingo met een huwelijksaanzoek in de massa.

Willens nillens stond de ploegvoorstelling een beetje in het teken van de "onfortuinlijksten" aller Buffalo's: Thomas Foket werd na zijn recente hartoperatie live gebeld op het podium, en hoofdsteward Rudy Van Heyste, zwaargewond na een ongeval vlak voor de Ghelamco Arena na de match tegen Zulte-Waregem midden mei, kon al zelf op krukken het podium op om zijn bijna comeback te vieren. "Geen 1000 maar 100 000 keer moet ik jullie supporters allemaal bedanken voor de steun en de warmte", klonk hij aangedaan.

Tussen de korte presentatie van 23 kernspelers - zonder Neto, Gershon of Saïef - viel er voor het overige alleen maar goed nieuws te rapen, zoals de opening van het gloednieuwe oefencomplex in Oostakker en de verkoop van 17 800 abonnementen waardoor de Buffalo's ook de komende jaargang steeds voor een zo goed als uitverkocht huis zullen spelen. Aan optimisme en goede intenties geen gebrek, want nagenoeg alle spelers eindigden hun seizoensvoorspelling met een bijna zekere titel.

Voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie moesten om professionele reden het feestje op Sint-Baafs missen, maar de dosis peptalk moest natuurlijk van opperhoofd Hein Vanhaezebrouck - sjaal rond het voorhoofd gedrapeerd - komen. "We doen elk jaar iets, vorig jaar geen Champions League, maar in de plaats daarvan hebben we wel een ploegje uit de Premier League uitgeschakeld. Dit jaar gaan we ook uitzonderlijke dingen doen, en ik maak mij sterk dat er dat deze  keer wel eens twee zouden kunnen zijn", besloot "tijger" Hein, die voor de vierde keer de massa op Sint-Baafs mocht opzwepen. De duizenden fans kirden het uit van de pret. Ja, ze waren "content".

Straks krijgt u nog een videofilmpje van de zang- en dansprestaties van de spelerskern.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio