De politie wilde haar niet helpen met haar gestolen fiets, dus stal Jenni hem doodleuk terug

De politie wilde haar niet helpen met haar gestolen fiets, dus stal Jenni hem doodleuk terug

Foto: Facebook

Toen de fiets van Jenni vorige week gestolen werd, was ze er het hart van in. Als fervent fietser kon ze het ding niet missen en ze deed meteen een oproep op Facebook of iemand haar fiets gezien had. Al snel kreeg ze bericht van een man die haar fiets te koop had zien staan, en toen bedacht Jenni een riskant plannetje om haar fiets terug te stelen.

De Britse Jenni Morton-Humphreys bleef niet bij de pakken zitten toen ze merkte dat haar fiets gestolen was. Iemand had haar slot doorgeknipt in het centrum van Bristol, waarna de fiets verdwenen was. Om hem op te sporen postte Jenni een foto op Facebook met de vraag aan iedereen die hem gezien had contact op te nemen.

Ze kreeg al snel bericht van een man die haar fiets te koop had zien staan. Hij regelde een ontmoeting tussen Jenni en de dieven van haar fiets. De man deed zich voor als haar broer en zei dat zijn zusje geïnteresseerd was in de fiets en hem graag eens wou bekijken.

Jenni belde de politie om hen op de hoogte te brengen van haar plan en om hen te vragen haar te vergezellen. De agenten probeerden haar het idee echter uit het hoofd te praten, de situatie zou veel te gevaarlijk zijn.

Ze besloot haar plan toch door te zetten en samen met een vriend ging ze naar de verkopers toe. Zodra ze de fiets zag staan, wist ze dat het de hare was. “Ik deed alsof ik geïnteresseerd was en stelde onnozele vraagjes over de fiets. Ik zei dat het zadel te hoog stond en vroeg of ik een testritje mocht maken”, vertelde Jenni aan The Daily Mail.

“Ik had ervoor gezorgd niets bij me te hebben behalve wat ik in mijn handen had, namelijk een pakje sigaretten en een paar sleutels. Ik gaf ze aan de man toen ik op de fiets stapte en vroeg hem even mijn spullen vast te houden.”

“Dat zorgde ervoor dat hij de fiets losliet. Ik fietste zachtjes tot ik een paar meter verder was en toen spurtte ik ervandoor. Ik trapte zo hard ik kon.”

(lees verder onder de foto)

Iemand riep dat ze niet meer zou terugkomen, waarop de dief geschokt de mede-samenzweerder van Jenni begon te sms’en. De vriend van Jenni, die niet genoemd wilde worden, vertelde de dief dat “ze hem waarschijnlijk recht mee naar huis genomen heeft. Niet verbazingwekkend, omdat het haar fiets is die gisteren gestolen werd.”

Ondertussen reed Jenni als een gek naar huis. “Ik keek niet achterom om te zien of ze me achtervolgden. Mijn belangrijkste gedachte was dat ik me zorgen maakte omdat ik niet echt wist waar ik was, waar ik naartoe ging of in welke buurt ik me bevond. Ik maakte me zorgen dat ik in een cirkeltje zou rijden en terug langs die straathoek moest passeren.”

“Alles was echter al snel oke toen ik op een groot rond punt terechtkwam en ik een andere weg naar het centrum kon vinden. Daarna was ik niet meer bang.”

Achteraf bekeken was Jenni de dief eigenlijk zelfs nog dankbaar, want om de fiets te kunnen verkopen had die haar defecte fietslamp nog gerepareerd.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees