Mode

Je bent voor of tegen maar als het aan Zara ligt, maakt dit omstreden mode-item een comeback

Je bent voor of tegen maar als het aan Zara ligt, maakt dit omstreden mode-item een comeback
“Leggings zijn geen broeken”, we hebben het al vaak horen zeggen. Maar ondanks de afkeer voor het kledingstuk en dankzij de populariteit ervan bij Hollywoodsterren, zou de legging wel eens hét mode-item van de herfst kunnen worden. Stylist van de bekende Vlamingen Jody Van Geert legt uit waarom de legging een kans moet krijgen.

De Spaanse modeketen heeft eerder deze week nieuwe mode-artikelen aan de webwinkel toegevoegd en daar zitten opvallend veel leggings bij, zo merkt de Amerikaanse modesite Refinery 29 op. Geen stuks die volledig binnen de athleisure wear trend passen, neen: de leggings vallen op. Van mosgroen tot spacy blauw en met bloemen: je mag weer pronken met je legging. Op de site worden de omstreden leggings gecombineerd met langere bovenstukken, die losjes over de ‘broek’ worden gedrapeerd, en een paar sandalen met hakken.

Je bent voor of tegen maar als het aan Zara ligt, maakt dit omstreden mode-item een comeback
De nieuwe leggings bij Zara Foto: Zara

In Hollywood trekken beroemdheden zich trouwens helemaal niets aan van de commotie rond leggings. Topmodellen Bella en Gigi Hadid dragen ze, ook als ze niet onderweg zijn naar de fitness. Bella ging onlangs voor een leren exemplaar. Vorige week liet ook Kim Kardashian zich fotograferen in een legging. Zij koos voor een driekwart exemplaar in blauw, geplet fluweel. Actrice Diane Krüger hield het dan weer op een sober model. Ze werkte de look af met puntlaarsjes en een stoer jasje om haar rock-’n-rollgehalte een boost te geven.

Maak het fashion
"De legging zit terug in het modebeeld omdat je vandaag veel oversized bovenstukken hebt. Die zijn vaak te kort om als jurk te dragen, vaak te lang om te combineren met een broek. Daarnaast zijn overknee laarzen weer in, en laat die nu perfect zijn om te combineren met een legging", zegt stylist Jody Van Geert. "Werken met een legging kan mooi en interessant om naar te kijken, maar wees je bewust van je eigen lichaam. Het kledingstuk past je het best als je groot bent. Een huidkleurig exemplaar is voor iedereen een no go, zonder uitzonderingen."

Jody voegt eraan toe dat de mode anno 2017 ook een sportiever kantje gekregen. "Gewone kleren zien er sporty uit en daar past een legging zeker bij. Met pumps of sneakers en een lang bovenstuk krijgt je ouftit een zekere coolness. Ga je voor een zwarte legging, investeer dan wel in goed materiaal in plaats van een goedkoop katoentje. Nog een vuistregel: maak looks met een legging bij voorkeur zo fashion mogelijk en wees inventief."

 

.

Je bent voor of tegen maar als het aan Zara ligt, maakt dit omstreden mode-item een comeback
Foto: PN
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees