Hier redt ijzersterke Oliver Naesen de derde plaats van kopman Bardet: “Je hebt mijn leven gered”

Hier redt ijzersterke Oliver Naesen de derde plaats van kopman Bardet: “Je hebt mijn leven gered”

Foto: L’Equipe

Oliver Naesen reed zich in het slot van de zestiende etappe de ziel uit het lijf voor zijn kopman Romain Bardet. De Belgische kampioen van AG2R was alert en bracht kopman Bardet terug naar de kopgroep nadat die terugviel door de waaiervorming. Bardet was zijn superknecht dan ook meer dan dankbaar. “Je hebt mijn leven gered, riep Romain naar me op één kilometer van de finish”, verklapte Naesen na de finish.

Alle nieuws uit de Tour de France 2017 op Sportwereld.be!
   Bekijk hier de tussenstand in alle klassementen
   Ontdek hier alle etappes

“Dit is de reden waarom ze me vorig jaar in juni een contract aanboden”, deed Naesen na afloop zijn verhaal. “dit zijn situaties waarvoor ze huiveren in het team. Ze wilden iemand in de ploeg die Romain uit de wind kon zetten. Dat heb ik vandaag gedaan. Het was echt alle hens aan dek op een gegeven moment.”

“We wisten allemaal dat je km 146 vooraan moest zitten”, ging hij verder, “het werd een gevecht naar die cruciale kilometer waar de wind zijn rol zou spelen. Het was chaos en dan is het hopen dat je als ploeg bij elkaar blijft. Uiteindelijk verloren we mekaar een beetje. Ik zat goed, maar Romain zat niet meer in mijn wiel en aan de verkeerde kant. Ik liet me uitzakken en riep dat hij zo snel mogelijk mijn wiel moest nemen.”

Hier redt ijzersterke Oliver Naesen de derde plaats van kopman Bardet: “Je hebt mijn leven gered”
Foto: L’Equipe

“Rare Tour voor mij”

Met een serieuze inspanning bracht Naesen zijn kopman weer naar voren. “Het was echt knokken, we zaten op een kantje en de ene na de andere renner vloog uit die waaier. Ik moest op de kant rijden, maar gelukkig kan ik dat wel een beetje en konden we naar die eerste groep. Toen wist ik dat zijn dag gered was.”

Naesen is dan wel Belgisch kampioen, de renner van AG2R rijdt hier vooral in dienst van Bardet. “Het is een beetje rare Tour voor mij. Het is voortdurend wachten, me sparen, Romain helpen, maar ik denk dat ik al op een geslaagde Tour mag terugblikken. Ook al heb ik zelf nog geen platte prijs gereden. Dit zijn belangrijke seconden die we winnen op enkele concurrenten. Martin verliest veel tijd. Romain heeft toch wel al een plekje op dat podium beet.”

Door de inspanning van Oliver Naesen blijft de Fransman Romain Bardet derde in het algemene klassement, op 23 seconden van gele trui Chris Froome.

Corrigeer