WielrennenBeloften

Robin Verbestel maakt een bemoedigende rentree

Robin Verbestel maakt een bemoedigende rentree

Robin Verbestel rijdt bij Arrow C.-Team. Foto: NBEN

Zemst -

Na de eerste seizoenshelft die voor Robin Verbestel wegens ziekte in het water viel, werkt de Hofstadenaar naarstig aan de weg terug. De eerste wedstrijden verliepen alvast voorspoedig.

Robin Verbestel maakte anderhalve week geleden zijn comeback in de Mosselkoers in Houtem-Vilvoorde. Tot zijn eigen verbazing vlotte het meteen heel aardig. De laatstejaarsbelofte was immers bijna vier maanden uit roulatie. “Ik had gehoopt om de kaap van de honderd kilometer te kunnen ronden in Houtem, maar het werd meer dan dat. Ondanks het hoge tempo was het gevoel heel goed. In het peloton kon ik mijn mannetje staan. Het deed enorm veel deugd om na de voorbije tegenslag de wedstrijd tot een goed einde te brengen.”

Robin Verbestel kreeg in het voorjaar af te rekenen met het cytomegalovirus. “Ik voelde reeds tijdens het seizoensbegin dat ik na een wedstrijd niet goed recupereerde. Toch was het schrikken toen begin april de diagnose werd gesteld. Dat was een serieuze streep door de rekening. Voor aanvang van de campagne had ik goede hoop om iets moois neer te zetten. Als laatstejaarsbelofte wilde ik er nog eens vol tegenaan gaan. Toen ik de voorbije maanden thuis zat te niksen, vreesde ik voor een verloren seizoen. Mentaal was dat een zware periode. Gelukkig ligt dat nu achter mij en kan ik inmiddels weer doelen stellen.”

“Afgelopen weekend kon ik de positieve ervaring van Houtem een vervolg geven”, gaat de 21-jarige renner van het Prorace Wielerteam verder. “In Keiem reed ik ongeveer de helft van de koers in de achtervolging op de leiders. In het slot werden we wel nog bijgebeend, maar andermaal kon ik de wedstrijd met een goed gevoel beëindigen.”

“Ik kijk al uit naar de volgende koersen in Merchtem en Landskouter. Ik hoop daarin verder te kunnen bouwen aan de conditie. De Ronde van Oost-Vlaanderen wordt mijn eerste echte doel. Het zou mooi zijn als ik daar binnen een maand een rol van betekenis kan spelen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio