Voetbal3de Amateurklasse BSterrebeek - Vincent Vergauwen is klaar om ook in Sterrebeek topschutter te worden

“Tijd voor stap hogerop”

“Tijd voor stap hogerop”

Vincent Vergauwen was een ware doelpuntenmachine bij Bierbeek. Foto: Vel

Sterrebeek -

Na een bosloop maandag, mochten de spelers van KOVC Sterrebeek dinsdag voor het eerst het veld betreden. Om het balgevoel terug te vinden, maar ook voor fysieke testen. Een opvallend nieuw gezicht was goalgetter Vincent Vergauwen.

Na vier jaar bij eersteprovincialer Bierbeek, waar de bal vlot tegen de netten vloog, trok Vincent Vergauwen deze zomer naar Sterrebeek."Ik heb goesting in deze nieuwe uitdaging”, vertelt de 28-jarige spits.

“De keuze voor Sterrebeek was zeker niet makkelijk na mijn vier jaren bij Bierbeek, waar ik de laatste twee jaar ook kapitein was. Er waren nog wel andere aanbiedingen, maar ik had vrij snel een goed gevoel bij Sterrebeek en dat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven.”

Nu mag Vergauwen zijn torinstinct ook tonen op een hoger niveau.

“Daar had ik wel nood aan. Als ik nog dat stapje hoger wilde gaan voetballen, was het nu wel de tijd om dat te doen. De laatste jaren bij Bierbeek ben ik ook altijd topschutter geweest en nu kan ik dat op een hoger niveau proberen.”

“Het is een ambitie die ik voorhand nooit uitspreek, maar ik weet ook wel waarvoor ik gehaald ben. Als spits is het de bedoeling om goals te maken en dat zal ik zo veel mogelijk proberen. Als ik me kan integreren en het gaat goed zullen de doelpunten automatisch wel volgen.” Met Bierbeek lukte het net niet om de sprong te maken naar Derde Amateurklasse en dat zit nog vers in het geheugen.

“Ik had enorm graag tegen Bierbeek gespeeld. Dat was een enorm moeilijk moment om het in de laatste eindrondewedstrijd net niet te halen. Zeker wetende dat als we opgingen, we dan dit seizoen tegen elkaar speelden”, vertelt Vergauwen.

“We zijn nu meer dan een maand verder en dat hoofdstuk is ondertussen afgesloten. Ik begin aan een nieuw en heb dat voorval in Bierbeek achter me kunnen laten.”

“Ik voel heel veel ambitie bij Sterrebeek. Het doel is toch wel om dit seizoen bij de eerste vijf te raken en dan zien we waar het schip strandt.”

De Sterrebeek-spits voelt ook bij trainer Sven Eeraerts veel ambitie.

“Eigenlijk ken ik hem enkel van de gesprekken die we hebben gehad over mijn transfer. Hij is natuurlijk ook nieuw nadat hij vorig jaar op het einde van het seizoen overnam. Ik heb wel de indruk dat hij nu echt zijn stempel wil drukken, dat voelde we meteen. Bovendien is hij erg ambitieus dus dat belooft veel goeds”, besluit Vergauwen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio